Κάθε νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί ένα smartphone ανεβάζει την τιμή του. Εννοείται λοιπόν ότι ειδικά μία τεχνολογία δικτύωσης όπως το 5G θα ανέβαζε πολύ το κόστος ενός τηλεφώνου. Όμως, οι Qualcomm και MediaTek κάνουν ότι μπορούν για να μειώσουν το κόστος του 5G στα smartphones.

Πέρυσι το 5G ήταν προνόμιο μόνο των flagships και μάλιστα δεν το διέθεταν όλα τα smartphones. Για να έχεις ένα 5G τηλέφωνο έπρεπε να πληρώνεις 700+ και να έχει τον Snapdragon 855 με το X50 5G modem της Qualcomm.

Αργότερα κυκλοφόρησαν πολλά περισσότερα 5G SoCs σε διάφορες κατηγορίες τιμών, και φτάσαμε αυτή τη στιγμή να βρίσκουμε 5G smartphone με τιμές κάπου στα 300+. Επίσης, πλέον το 5G δεν σημαίνει άμεσα flagship, γιατί πολύ απλά υπάρχουν και αρκετά mid-range που υποστηρίζουν τα νέα δίκτυα.

Στους επόμενους μήνες, οι τιμές των 5G smartphones θα πέσουν ακόμα περισσότερο και περιμένουμε να κυκλοφορήσουν ακόμα και low-end συσκευές που θα μπορούν να συνδέονται στα νέα δίκτυα. Σύμφωνα με τον leaker Mobile Chip Master, οι Qualcomm και MediaTek ετοιμάζουν νέα 5G SoCs που θα κοστίζουν κάτω από 20 δολάρια.

Ο leaker λέει επίσης ότι περίπου ένα τρίμηνο πριν την MediaTek, η Qualcomm θα βγάλει στη μαζική παραγωγή το δικό της οικονομικό 5G SoC που έχει κωδικό όνομα 4350.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.