Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ακόμη πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων σχετικά με τη ζωή στη Γη,. Ωστόσο, ιδιαίτερη σημασία έχει σήμερα να αναφερθούμε σε μια εντυπωσιακή επιστημονική ανακάλυψη, πως το νερό δηλαδή διαρρέει σιγά σιγά στο πυρήνα , από την επιφάνεια της Γης.

earth core

Πρόκειται για μια αργή διαδικασία, δηλαδή εδώ και πολλά δισεκατομμύρια χρόνια, και ως εκ τούτου έχει δημιουργήσει μια ολοκαίνουργια επιφάνεια μεταξύ του λιωμένου μετάλλου του εξωτερικού πυρήνα και του εξωτερικού μανδύα της Γης. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ισχυρίζονται ότι η διαρροή πυροδοτεί μια χημική αντίδραση με την οποία έχει δημιουργηθεί το νέο στρώμα.

Ισχυρίζονται επίσης ότι το στρώμα αυτό έχει ήδη πάχος μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων  το οποίο ακούγεται πολύ, αλλά στην πραγματικότητα είναι λεπτό όταν πρόκειται για τα εσωτερικά στρώματα της Γης, πολλών χιλιομέτρων.

Οι επιστήμονες προηγουμένως πίστευαν ότι η ανταλλαγή υλικών μεταξύ του πυρήνα και του μανδύα της Γης είναι μικρή. Διαπιστώσαμε ότι όταν το νερό φτάνει στο όριο πυρήνα-μανδύα, αντιδρά με το πυρίτιο στον πυρήνα, σχηματίζοντας διοξείδιο του πυριτίου. Αυτή η ανακάλυψη, μαζί με την προηγούμενη παρατήρησή μας για το σχηματισμό διαμαντιών από νερό που αντιδρά με άνθρακα σε υγρό σίδηρο υπό ακραία πίεση, υποδεικνύει μια πολύ πιο δυναμική αλληλεπίδραση πυρήνα-μανδύα, γεγονός που υποδηλώνει σημαντική ανταλλαγή υλικών, αναφέρει η ομάδα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.