Η αναβάθμιση του Android smartphone σου μπορεί να αποδειχθεί πονοκέφαλος αν δεν αγοράσεις μια συσκευή από το ίδιο brand. Και αυτό γιατί, εκτός και αν έχεις κάνει root και χρησιμοποιείς το πολύ καλό Titanium Backup, θα διαπιστώσεις ότι θα πρέπει να ρυθμίσεις όλες τις εφαρμογές από την αρχή, από τη στιγμή που η ενσωματωμένη στο Android λύση δεν είναι τόσο καλή.

Αν και η ενσωματωμένη λύση σου επιτρέπει το συγχρονισμό των επαφών, του ιστορικού κλήσεων και των μηνυμάτων στο Google Drive, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί όσον αφορά το ποια δεδομένα εφαρμογών μπορούν να γίνουν backup. Για παράδειγμα το ενσωματωμένο στο Google Drive backup θα λειτουργήσει πολύ καλά αν αναβαθμίσεις από το Google Pixel 2 στο επερχόμενο Google Pixel 3, αλλά ένα feature λείπει. Η δυνατότητα να κάνεις εσύ χειροκίνητο backup.

Αυτή τη στιγμή, μπορείς να ενεργοποιήσεις ή να απενεργοποιήσεις τα Google Drive backups μεταβαίνοντας στα Backup & Reset στα System settings. Τα backups δεν ξεκινούν χειροκίνητα καθώς εξαρτώνται από παραμέτρους όπως η ενέργεια. Η Google ανέφερε ότι ένα τέτοιο feature θα έρθει σε μελλοντική έκδοση χωρίς όμως να διευκρινίζει αν κάτι τέτοιο θα γίνει στο Android P ή στο Android Q. Το XDA Developers κατάφερε να ενεργοποιήσει το  manual backup feature σε ένα Google Pixel 2XL που έτρεχε το Android 9 Pie με τα security patches του Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί τέλος ότι μπορείς και εσύ να εκκινήσεις ένα χειροκίνητο Google Drive backup στο Android, με το ADB προς το παρόν δίνοντας αυτήν την εντολή: adb shell bmgr backupnow –all

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.