Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορούμε να μάθουμε ακόμη για τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το lflscience θα ήταν ωραία να γνωρίζουμε τι βρίσκεται στο τεράστιο κενό που σφραγίστηκε στο εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας πριν από 4.500 χρόνια ή πως ακριβώς μπορεί να μεταφέρθηκαν τα υλικά στην περιοχή.

Nova και EON TV: Ένα απέραντο μπάχαλο

Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πόσες πλευρές έχει η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας; Αν θεωρούσες πως έχει τέσσερις, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις. Ο σωστός αριθμός των πλευρών δεν είχε επιβεβαιωθεί, μέχρι ο βρετανός πιλότος P. Groves να τη φωτογραφήσει από πάνω το μακρινό 1926. Από εκείνο το πλεονεκτικό σημείο και χάρη στη φωτογραφία που τράβηξε κατέστη δυνατό να δούμε ότι οι πλευρές της πυραμίδας είχαν στην πραγματικότητα σημαντική εσοχή κατά μήκος του μέσου τους.

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι γνωστό ότι έχει έναν καταπληκτικό χαρακτήρα κοίλης, καθώς κάθε μία από τις τέσσερις όψεις της είναι ελαφρώς οδοντωτή κατά μήκος της κεντρικής της γραμμής, από τη βάση προς την κορυφή, εξηγεί ο Akio Kato από το Τμήμα Μαθηματικών και Φυσικής του Πανεπιστημίου Kanagawa της Ιαπωνίας σε μια δημοσίευση του 2023. Με λίγα λόγια είναι μια κοίλη οκταγωνική πυραμίδα, αντί για την τυπική τετράγωνη.

Το Curiosity ανοίγει βράχο στον Άρη και βρίσκει τη μεγαλύτερη έκπληξη

Τα κεκλιμένα στρώματα μαζί με την ενισχυμένη βάση ήταν απαραίτητα για την μακροχρόνια σταθερότητα της Πυραμίδας απέναντι στις φυσικές δυνάμεις, τους σεισμούς τις βροχοπτώσεις. Υπολογίζεται ότι οι πυραμίδες έχουν βιώσει άκρως σοβαρές βροχοπτώσεις περισσότερες από 500 φορές κατά τη διάρκεια 4.500 ετών.

Αν και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν πολύ καλοί μηχανικοί, δεν ήταν τέλειοι. Αρκετοί σφραγισμένοι διάδρομοι και δωμάτια μέσα στην αιγυπτιακή πυραμίδα μπορεί να εγκαταλείφθηκαν από τους οικοδόμους όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν ασταθείς, καθιστώντας ασαφές αν αυτές οι επιπλέον πλευρές ήταν μια σκόπιμη σχεδιαστική επιλογή για στατικότητα ή απλά προέκυψαν.

Πυραμίδες της Γκίζας εικόνα

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.