Οι επιστήμονες πρόσφατα, προχώρησαν σε μια ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη δομή της Γης. Πιο συγκεκριμένα, εξέτασαν τον εσωτερικό πυρήνα της και επιβεβαίωσαν ότι έχει μια ταλαντευόμενη κίνηση που επαναλαμβάνεται σε μια καθορισμένη χρονική περίοδο, περίπου 8.5 ετών

Το ονόμασαν Inner Core Wobble και διαπίστωσαν  ότι επηρεάζει την κίνηση των πόλων της Γης, καθώς και τις μεταβολές του μήκους της ημέρας. To ICW χαρακτηρίζεται από μια περιοδική ταλάντωση του νοητού άξονα του εσωτερικού πυρήνα.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο  εσωτερικός πυρήνας έχει απόκλιση περίπου 0,17 μοίρες σε σχέση με τον μανδύα. Οι  προηγούμενες υποθέσεις υποστήριζαν ότι η διαφορά ήταν 10 μοίρες, γεγονός που υποδηλώνει μια πιο πολύπλοκη σχέση μεταξύ των διαφόρων στρωμάτων της Γης. Για τον εντοπισμό του ICW, η ομάδα ανέλυσε την πολική κίνηση της Γης και τις μεταβολές στην διάρκεια της ημέρας.

Οι ανακαλύψεις αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς  οι διεργασίες στο εσωτερικό της Γης έχουν ιδιαίτερη σημασία για το τι συμβαίνει στην επιφάνεια αυτής.

Άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα έθεσε σε τροχιά διαστημοπλάνο της Κίνας

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.