Οι ριπές ραδιοσυχνοτήτων (FRBs), είναι γρήγορες εκρήξεις ραδιοκυμάτων από το βαθύ διάστημα, για τις οποίες η προέλευσή τους συνεχίζει να καλύπτεται με μυστήριο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sciencealert, οι αστρονόμοι κατάφεραν να εντοπίσουν την προέλευση της πιο ισχυρής και μακρινής FRB που έφτασε ποτέ σε εμάς, σε μια ομάδα επτά γαλαξιών, δίνοντας στους ερευνητές μια πρώτη εικόνα για το είδος των περιβαλλόντων που μπορούν να δημιουργήσουν τέτοιες περίεργες εκπομπές.

Χωρίς την βοήθεια του Hubble, δεν θα γνωρίζαμε αν προήλθε από έναν γαλαξία ή από κάποιο είδος αλληλεπιδρώντος συστήματος, λέει η αστρονόμος Alexa Gordon του Πανεπιστήμιο Northwestern.

Μόλις ανακοινώθηκε το φθηνότερο σταθερό πρόγραμμα ρεύματος!

Από τις πρώτες παρατηρήσεις, φαίνεται ότι προέρχoνται από 7 γαλαξίες στοιβαγμένοι μεταξύ τους, οι οποίοι θα μπορούσαν να χωρέσουν όλοι μέσα στον δικό μας γαλαξία. Η ύπαρξη αυτών των γαλαξιών σε τόσο κοντινή απόσταση σημαίνει ότι είναι πιθανό να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους με ορισμένους τρόπους. Αν τα αστέρια σχηματίζονται με γρήγορη διαδοχή, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι μια εξήγηση για την ένταση της FRB.

Οι FRB συνεχίζουν να προκαλούν το ενδιαφέρον των επιστημόνων. Η πιο επιστημονικά αποδεκτή πρόταση προς το παρόν, είναι ότι προέρχονται από ένα κοσμικό αντικείμενο όπως ένα αστέρι νετρονίων ή μια μαύρη τρύπα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.