Skip to content

Κάτι περίεργο παίζει στις πυραμίδες της Γκίζας

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
περίεργο πυραμίδες Γκίζας

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν κάτι ιδιαίτερα περίεργο κάτω από ένα βασιλικό νεκροταφείo στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας 4.500 ετών.

περίεργο πυραμίδες Γκίζας

Η πυραμίδα, που είναι η μεγαλύτερη της Αιγύπτου, χτίστηκε προς τιμήν του φαραώ Χέοπα. Η γειτονική αρχαία νεκρόπολή της περιέχει πολλά υπέργεια μνημεία, ή mastabas, αφιερωμένα στα μέλη της οικογένειας του φαραώ και σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Η mastaba είναι ένα είδος τάφου, με επίπεδη οροφή και ορθογώνια δομή στην επιφάνεια του εδάφους, κατασκευασμένη από ασβεστόλιθο ή λασπότουβλα. Οι εν λόγω επιφανειακοί τάφοι έχουν κάθετα φρεάτια που συνδέονται με υπόγειους θαλάμους. Πολλοί από αυτούς τους mastabas είχαν ανασκαφεί τον 20ο αιώνα, ωστόσο μια κενή περιοχή στο ίδιο σημείο δεν εξετάστηκε.

Ο πλανήτης όπως τον ξέραμε «αλλάζει»! Ο νέος ορισμός που προτείνουν οι επιστήμονες

Το 2021 και το 2023, ερευνητές από το Higashi Nippon International University και Tohoku University στην Ιαπωνία, αποφάσισαν να σαρώσουν με ειδικό εξοπλισμό την περιοχή. Πιστεύουμε ότι βρήκαμε κάτι παράξενο: Έναν συνδυασμό μιας ρηχής κατασκευής που συνδέεται με μια βαθύτερη δομή αναφέρουν οι ερευνητές.

Η δομή αυτή σχήματος L έχει μήκος σχεδόν 33 ποδιών και βρίσκεται 6.5 πόδια σε βάθος. Κάτω από αυτή, οι σαρώσεις δείχνουν μια ακόμη δομή, για την οποία δεν γνωρίζουν τι περιέχει. Υποστηρίζουν ότι πρόκειται για σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που πρέπει κάποια στιγμή να ανασκαφούν, ξεκλειδώνοντας τα μυστικά που περιβάλλουν τις Πυραμίδες της Γκίζας.

Η έρευνα είναι διαθέσιμη εδώ

Πηγή: smithsonianmag.com

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Tags: Science
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.