Κάτι μαγικό συμβαίνει με πλανήτες που έχουν μαγνητόσφαιρα. Οι επιστήμονες που έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν με τα κατάλληλα όργανα, μπορούν να εντοπίσουν κάτι σαν κελαηδίσματα και σφυρίγματα, σχεδόν σαν το κελάηδισμα των πουλιών την αυγή και το σούρουπο. Αυτά τα λεγόμενα κύματα έχουν καταγραφεί στη Γη, στον Δία και στον Κρόνο και έχουν παρατηρηθεί στον Ουρανό και στον Ποσειδώνα.

Ο Mitsunori Ozaki, αστρονόμος του Πανεπιστημίου Kanazawa, μαζί με επιστήμονες από την Ιαπωνία και τη Γαλλία τα εντόπισαν γύρω από τον Κρόνο. Και είναι άκρως ενδιαφέρον καθώς αυτοί οι άλλοι πλανήτες έχουν μερικά πράγματα που δεν έχει ο Κρόνος: πυκνές, πλούσιες ατμόσφαιρες και μόνιμες ζώνες ακτινοβολίας όπου τα ηλιακά σωματίδια παγιδεύονται στο μαγνητικό πεδίο ενός πλανήτη.

Οι επιστήμονες λένε ότι πρόκειται για μια ανακάλυψη που θα μπορούσε να ρίξει φως στο μαγνητικό περιβάλλον γύρω από τον Ερμή και στο πώς τα πλανητικά μαγνητικά πεδία γενικά διαμορφώνονται από τον ηλιακό άνεμο.

Ο Κρόνος δεν έχει μεγάλο μαγνητικό πεδίο. Είναι ουσιαστικά ένα γυμνό κομμάτι βράχου, με πρακτικά ανύπαρκτη ατμόσφαιρα, πολύ κοντά στον Ήλιο. Ταλαιπωρείται συνεχώς από την ακτινοβολία και τον ηλιακό άνεμο. Όμως κρύβει πολλά μυστικά. Μόλις πρόσφατα ανακάλυψαν ότι έχει σέλας.

Ο Κρόνος δεν έχει μελετηθεί τόσο διεξοδικά, ωστόσο η νέα προσπάθεια αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως αποκαλύπτοντας την ιστορία που κρύβει στο βάθος των αιώνων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυριε Βαλαδη καλημερα σας.

    Διορθωστε παρακαλω το αρθρο σας, καθως δεν ειναι ο Ερμης αλλα ο Κρονος απο τον οποιο
    ληφθηκαν αυτοι οι ηχοι.

    Ευχαριστω

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.