Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, είχαμε την ευκαιρία να δούμε την πρώτη ομάδα των αναδιπλούμενων συσκευών, με δυο από αυτές να μας αφήνουν με τον περισσότερο ενθουσιασμό. Ο λόγος, για το Samsung Galaxy Fold και το Huawei Mate X. Fast Forward στο Μάιο και η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι και για τις δυο. Το Samsung Galaxy Fold με τις καθυστερήσεις για τις προβληματικές οθόνες και το Huawei Mate X, με το αβέβαιο μέλλον, μετά την ανάκληση της άδειας χρήσης του Android.

Όλοι εδώ στο techmaniacs.gr, θεωρήσαμε το Huawei Mate X να υπερτερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ενώ το design αποτελούσε ό,τι καλύτερο μπορούσες να συναντήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία. Με το ban πλέον να ισχύει από τον Αύγουστο του 2019 και να απειλεί το software support του αναδιπλούμενου τηλεφώνου, εμποδίζοντάς το να λαμβάνει updates στο OS και σε δημοφιλή Google services, είναι δύσκολο να πειστούν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές να καταβάλουν τα 2.300 ευρώ που απαιτούνται για την αγορά του.

Από την άλλη όμως, δεν θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι το Mate X είναι ήδη νεκρό. Το τηλέφωνο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούνιο και δεδομένης της απρόβλεπτης φύσης του Trump, είναι πιθανό ο αποκλεισμός να αρθεί οριστικά μετά τον Αύγουστο. Η λειτουργία χωρίς τις υπηρεσίες του Android δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο για την Huawei. Στη Κίνα, όπου η Google δεν δραστηριοποιείται, η Huawei διαθέτει το δικό της app store εκεί όπου διαθέτει updates απευθείας στους χρήστες. Επιπλέον, η εταιρεία ετοιμάζει το δικό της λειτουργικό σύστημα όπως έχουμε ήδη δει πολλές φορές. Η αλήθεια όμως είναι, ότι αποτελεί μια κουλτούρα που οι χρήστες εκτός Κίνας δεν έχουν συνηθίσει και θα είναι δύσκολο για αυτούς να τους πείσεις να το υιοθετήσουν.

Την ίδια στιγμή, το Galaxy Fold λαμβάνει ορισμένα design tweaks εκ μέρους της Samsung με την εταιρεία να προειδοποιεί τους χρήστες ότι οι προ παραγγελίες θα ακυρωθούν αυτόματα αν η συσκευή δεν κάνει το ντεμπούτο της μέχρι τις 31 Μαΐου και οι χρήστες δεν δηλώσουν ότι επιθυμούν να περιμένουν. Το τηλέφωνο αναμενόταν να κάνει το ντεμπούτο του στις 26 Απριλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.