Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν δημοσίευσε ένα συναρπαστικό άρθρο σχετικά με το πώς η τεχνολογία υπερήχων θα μπορούσε να γίνει μια μη επεμβατική θεραπεία που καταστρέφει τους καρκινικούς όγκους με «ακρίβεια χιλιοστού». Αυτό σίγουρα ξεπερνά την προοπτική της χειρουργικής εναλλακτικής.

Αυτό το είδος τεχνολογίας ονομάζεται ιστοτριψία και συνίσταται στην αποστολή στοχευμένων σύντομων εκρήξεων ακουστικής ενέργειας που θα προκαλέσουν άγχος και βλάβη στα κύτταρα του όγκου.

Επειδή είναι μη επεμβατικό, η στόχευση συγκεκριμένων περιοχών μπορεί να είναι δύσκολη ανάλογα με τη θέση τους και τη φύση του περιβάλλοντος ιστού. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μελετηθούν τα αποτελέσματα με βάση τις μερικές αφαιρέσεις όγκων.

Τα περισσότερα από τα δεδομένα προέρχονται από επιτυχημένα πειράματα σε αρουραίους που έχουν καρκινικούς όγκους στο ήπαρ. Οι επιστήμονες λένε ότι ακόμη και η μερική καταστροφή του όγκου (50-70%) θα μπορούσε να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου και σε ορισμένες περιπτώσεις, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να καθαρίσει τον όγκο που απομένει.

Αυτή τη στιγμή γίνονται δοκιμές για τον ανθρώπινο καρκίνο του ήπατος στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα έχουν επιτυχία. Προς το παρόν, ο καρκίνος του ήπατος φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας και κατατάσσεται μεταξύ των πιο κοινών και σοβαρών μορφών καρκίνου παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.