Η Car Connectivity Consortium (CCC), ο οργανισμός πίσω από το MirroLink, δημοσίευσε τα πρώτα χαρακτηριστικά του Digital Key (Ψηφιακό Κλειδί). Αυτό μας επιτρέπει να ξεκλειδώσουμε το αυτοκίνητό μας μέσω του NFC και να ξεκινήσουμε την μηχανή.

Η τεχνολογία είναι ήδη στην έκδοση 2.0 και σε αυτή δουλεύουν οι Apple, Samsung και LG, όπως επίσης η Qualcomm και η NXP, που έχουν τις πατέντες του NFC. Από κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουμε πάρα πολλούς, συμπεριλαμβανομένων των Audi, VW, BMW, GM και την Hyundai. Η επόμενη γενιά standards θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Με το Digital Key στο τηλέφωνό (ή το smartwatch) τα παραδοσιακά κλειδιά ίσως γίνουν άχρηστα. Τα ψηφιακά κλειδιά θα μπορούμε να τα κατεβάσουμε από την εταιρία ή ακόμα και να τα μοιραστούμε.

Οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές. Φανταστείτε να μπορείτε να δανείσετε το αυτοκίνητό σας σε κάποιο μέλος της οικογενείας σας όταν είστε σε διακοπές, όπως επίσης θα μπορούμε να νοικιάσουμε αυτοκίνητό σε όλο τον κόσμο από κάποια εταιρία, απλά μέσω μια εφαρμογής.

Από την άλλη, έχοντας κάνει μεγάλη έρευνα στην τεχνολογία του NFC, ανησυχώ για την ασφάλεια της τεχνολογίας. Ήδη οι ανέπαφες τραπεζικές κάρτες είναι πολύ εύκολα ευάλωτες σε κλοπή, οπότε παραμένω ιδιαίτερα επιφυλακτικός. Από την άλλη από την στιγμή που το κινητό μας δεν εκπέμπει όταν η οθόνη είναι κλειστή και το τηλέφωνο ξεκλείδωτο, η ασφάλεια είναι σαφώς μεγαλύτερη σε σχέση με τις παραδοσιακές RFID κάρτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.