Μέσω του gov.gr μας δίνεται η δυνατότητα να προβούμε σε καταγγελία για περιστατικά στα οποία έχουμε πέσει θύμα απάτης. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και θα χρειαστείς απλά τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet. Το gov.gr έχει ειδική εφαρμογή την οποία μπορείς να επισκεφθείς για να καταγγείλεις τέτοια περιστατικά. Η εφαρμογή την οποία μπορείς να βρεις εδώ αναφέρει συγκεκριμένα:

Μπορείτε να υποβάλετε επώνυμη καταγγελία για περιπτώσεις απάτης με υπολογιστή προς την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα χρειαστεί να:

  • συμπληρώσετε είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς web banking, είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet (αφού πρώτα εγγραφείτε στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου)
  • περιγράψετε τα απαραίτητα στοιχεία (τί, που, πότε, πώς) που αφορούν την καταγγελία σας
  • επισυνάψετε οποιοδήποτε αποδεικτικό υλικό διαθέτετε αν το κρίνετε αναγκαίο


Είναι πιθανόν, ανάλογα με τη φύση του καταγγελλόμενου αδικήματος και την ισχύουσα νομοθεσία, να απαιτηθεί περαιτέρω επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και η τήρηση των προβλεπόμενων διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί υποβολής εγκλήσεως.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.