Ο γνωστός leaker Tron έχει δημοσιεύσει ορισμένα στοιχεία, τα οποία φέρεται να προέρχονται από τη Samsung. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο leaker, η 6 πύρηνη GPU RDNA της AMD που διαθέτει ο Exynos 2200 προσφέρει βελτίωση μέγιστης απόδοσης 31% έως 34%, σε σχέση με τον Exynos 2100.

Αυτή η αύξηση είναι αναμενόμενη, αν αναλογιστούμε ότι η συγκεκριμένη GPU σχεδιάστηκε να προσφέρει κορυφαίες gaming επιδόσεις. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι μεταξύ γενεών στις CPU και GPU επεξεργαστών συνήθως βλέπουμε βελτίωση απόδοσης από 20% μέχρι 25%.

Καλά όλα αυτά, αλλά, η σταθερή απόδοση είναι λιγότερο ικανοποιητική με διαφορές από +17% έως +20%. Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει throttling, αλλά ο Tron λέει ότι τα αποτελέσματα βασίζονται σε pre-release hardware και software. Μπορεί επομένως να δούμε βελτιώσεις με την πάροδο του χρόνου.

Ο Tron είπε επίσης ότι ο Exynos 2200 έχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση στο 3DMark (Wild Life) σε σχέση με τον Snapdragon 888. Φυσικά, ο SD888 είναι ένα περσινό chip και η σύγκριση δεν είναι τόσο δίκαιη.

Ωστόσο, οι GPU στους κορυφαίους επεξεργαστές Snapdragon είναι γνωστό ότι ξεπερνούν κατά πολύ τον ανταγωνισμό, επομένως μένει να δούμε τι ακριβώς προσφέρει η GPU RDNA της AMD σε σχέση με τους αντιπάλους της.

Το tweet αποκαλύπτει περαιτέρω ότι ο Exynos 2200 θα κάνει χρήση της νέας αρχιτεκτονικής ARMv9 που έγινε διαθέσιμη φέτος. Αυτή εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στο AI, το machine learning, και την ασφάλεια, πράγμα που σημαίνει ότι το νέος επεξεργαστής της Samsung θα επωφεληθεί από όλα αυτά.

Μένει να δούμε πόσο καλά θα αποδώσει ο Exynos 2200 έναντι του A15 της Apple και του Snapdragon 898 της Qualcomm, που είναι οι πραγματικοί του αντίπαλοι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.