Σκαλίζαμε στο reddit και πέσαμε πάνω σε ένα νήμα που ο δημιουργός ρωτάει ποια SIM κρατάει πιο πολύ χωρίς ανανέωση. Τι εννοεί; Οι εταιρείες μειώνουν διαρκώς τη διάρκεια ισχύος μιας SIM. Πλέον, οι περισσότερες απαιτούν να κάνεις ανανέωσης χρόνου ομιλίας μία φορά κάθε 2 μήνες, διαφορετικά χάνεις τον αριθμό σου, ή μπαίνει φραγή και έχεις κάποιο περιθώριο να κάνεις ανανέωση για να μην χάσεις το νούμερο.

Κάποιοι θα έλεγαν ότι αυτό είναι λίγο, έως πολύ ύπουλο, ωστόσο, κάπως πρέπει να έχουν έσοδα και οι παθητικοί αριθμοί δεν βοηθούν σε αυτό. Η κίνηση τους να μειώσουν το ελάχιστο κόστος ανανέωσης βοήθησε στην αύξηση των ανανεώσεων, αλλά δεν κράτησε για πολύ. Οι περισσότεροι πάροχοι πλέον έχουν αυξήσει και πάλι το κόστος της ελάχιστης ανανέωσης. Οπότε, ποια είναι η λύση; Υπάρχει τίποτα καλό εκεί έξω για όποιον χρειάζεται ένα νούμερο για περιστασιακή χρήση;

Στο νήμα του reddit ο χρήστης έχει λάβει διάφορες απαντήσεις και εμείς ελέγξαμε το αν ισχύουν σήμερα, στις 24 Οκτωβρίου του 2023, ούτε 24 ώρες μετά τη δημιουργία του νήματος. Πρώτη λύση η Nova με ελάχιστη ανανέωση το 1€ στο Free 2 Go. Στη σελίδα του Free 2 Go αναφέρει όντως ότι υπάρχει δυνατότητα για ανανέωση από 1€, τώρα αν αυτό είναι ανά μήνα ή κάθε 2 μήνες, ή πιο αραιά, δεν το γνωρίζουμε.

SIM χωρίς ανανέωση

Η άλλη λύση προσφέρουν είναι το Vodafone Giga WiFi on the Spot, μία υπηρεσία που χρησιμοποιούμε και εμείς. Οι κάρτες SIM αυτής της υπηρεσίας είναι δωρεάν και δεν έχουν ημερομηνία λήξης – μπορείς απλά να τις έχεις στο συρτάρι και όποτε θες να κάνεις χρήση βάζεις ένα από τα πακέτα, χωρίς ανανέωση. Επιπλέον, μπορείς να λαμβάνεις SMS χωρίς να έχεις υπόλοιπο. Στο τέλος κάθε μήνα λαμβάνεις ειδοποίηση για το ποσό που έχεις χρεωθεί.

SIM χωρίς ανανέωση

Μία περίπτωση στην οποία μπορεί να χρειαστείς μία SIM για περιστασιακή χρήση είναι επειδή επιθυμείς να έχεις ένα νούμερο για να λαμβάνεις κωδικούς μιας χρήσης από την τράπεζα σου, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Οπότε, το να πληρώνεις 1€ μία στο τόσο στη Nova, ή να χρεώνεσαι μερικά SMS τον μήνα στη Vodafone, και να έχεις SIM χωρίς ανανέωση, το λες και σοβαρό deal.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με αυτά και αυτά βλέπω όλοι μας να πετάμε τα κινητά στον ΚΑΙΑΔΑ Των επικοινωνιών καί επαναφορά τα σταθερά ΤΦ

  2. Γενικα δεν ισχυει κανενα απο τα 2. Η συγκεκριμενη vodafone ειναι μονο για ιντερνετ, εχει φραγη εισερχομενων κλησεων και sms, ενω η nova εχει ελαχιστη ανανεωση στα 8 ευρω, με φραγη στο διμηνο. Τα 1ευρα που λετε ειναι πακετα, πραματα στα οποια μπορεις δηλαδη να ξοδεψεις την καρτα σου (τουλαχιστον 8ευρη) και οχι το αντιθετο. GG

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.