Τα Windows 10 Mobile, το λειτουργικό σύστημα που η Microsoft έχει παρατήσει οριστικά πλέον, έχει μείνει στο Feature 2 update, το Creators Update με μερικά tweaks. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι βρίσκεται 2 SDKs πίσω σε σχέση με την desktop έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Ως εκ τούτου εκτός από την σταδιακή “φθορά” των apps λόγω χαμηλού μεριδίου, οι εφαρμογές χάνουν και το mobile support, επειδή τα apps αναβαθμίζονται στο τελευταίο SDK, που δεν υποστηρίζουν τα Windows 10 Mobile.

 

Ιδανικά η Mobile έκδοση θα έπρεπε να συμβαδίζει με την desktop έκδοση και πράγματι κάτι τέτοιο συμβαίνει παρασκηνιακά, καθώς ο οργανισμός Bluetooth SIG μόλις έδωσε πιστοποίηση για ένα Bluetooth stack για την Windows 10 Mobile έκδοση 1803. Δεν γνωρίζουμε αν κάτι τέτοιο έγινε λανθασμένα εκ μέρους της Microsoft, ή η εταιρεία όντως διατηρεί ενημερωμένο το λειτουργικό της σύστημα παρασκηνιακά. Αυτό που είναι ξεκάθαρο βέβαια, είναι ότι η Microsoft δεν θα διαθέσει το update στους λιγοστούς χρήστες των Windows 10 Mobile, το γεγονός όμως αυτό καθεαυτό, είναι ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.