Για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Προσβασιμότητα, η Google παρουσίασε νέα apps και χαρακτηριστικά για κάποια παλιά apps: το Action Blocks, το Live Transcribe, το Sound Amplifier, και το Google Maps.

Action Blocks

Το Action Blocks επιτρέπει τη δημιουργία κουμπιών που εκτελούν εντολές του Google Assistant. Η βασική ιδέα πίσω από αυτά τα κουμπιά είναι πως άτομα με κάποια μορφή γνωστικής δυσλειτουργίας μπορούν να τα χρησιμοποιούν πιο εύκολα, από ότι να αλληλεπιδρούν με φωνή ή κείμενο.

Download

Live Transcribe

To Live Transcribe μεταγράφει αυτόματα ομιλία σε κείμενο σε πολλές γλώσσες. Τώρα, ο χρήστης μπορεί να προσθέτει συγκεκριμένες λέξεις που παίζει να μην αναγνωρίζει η Google. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να ψάχνουν για αποθηκευμένες μεταγραφές με τη βοήθεια λέξεων-κλειδιά.

Ωραία όλα αυτά, αλλά η καλύτερη λειτουργία που έβαλε η Google είναι πως ο χρήστης μπορεί να προσθέτει το όνομα του σαν λέξη-κλειδί και αν τον φωνάξει κάποιος το τηλέφωνο δονείται.

Download

Sound Amplifier

Το Sound Amplifier επιτρέπει στον χρήστη να αυξάνει την ένταξη του ήχου στο περιβάλλον του και πριν λειτουργούσε μόνο με ενσύρματα ακουστικά. Τώρα, η Google πρόσθεσε υποστήριξη και για Bluetooth ακουστικά.

Download

Google Maps

Το Google Maps δείχνει τα σημεία πρόσβασης ατόμων που χρησιμοποιούν αμαξίδια, αλλά η ρύθμιση ήταν κρυμμένη στα μενού της εφαρμογής. Τώρα, η Google πρόσθεσε την επιλογή “Accessible Places” που προβάλει αυτές τις τοποθεσίες στα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Download

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.