Η Apple όπως φαίνεται άκουσε τα παράπονα των χρηστών και από το iOS 16.2 το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση beta, θα σου επιτρέψει να απενεργοποιήσεις το wallpaper background και τα notifications όταν η AOD είναι ενεργοποιημένη. Το εν λόγω software αναμένεται κάποια στιγμή μέσα το ντεμπούτο του στα μέσα Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα όμως με το cnet.com μπορείς να διορθώσεις ορισμένα προβλήματα της AOD, ενεργοποιώντας ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, το οποίο όχι μόνο θα κάνει την οθόνη πιο σκοτεινή, αλλά θα σταματήσει και τις ειδοποιήσεις από το να αποσπούν την προσοχή σου.

Για να κάνεις την always on display πιο σκοτεινή αλλά και ταυτόχρονα να μην αποσπάται η προσοχή σου θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το Focus mode το οποίο προβαίνει στη σίγαση των περισσότερων ειδοποιήσεων στο iPhone σου, την ίδια στιγμή που δίνει τη δυνατότητα για διαφορετικά προφίλ ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Στις ρυθμίσεις, πήγαινε στο Focus section και στη συνέχεια επιλέγεις ένα προφίλ: Do Not Disturb είναι η πιο εύκολη επιλογή όπως σημειώνει το cnet. Ανεξάρτητα ποιο προφίλ θα επιλέξεις πίεσε στο Options και έπειτα ενεργοποίσε το toggle Dim Lock Screen. Όταν το εν λόγω προφίλ είναι ενεργό, η οθόνη κλειδώματος θα γίνεται πιο σκοτεινή σε επίπεδο μεγαλύτερο από το κανονικό.

do not disturb

Για την ενεργοποίηση του προφίλ κάνε swipe προς τα κάτω για να φέρεις το Control Center και πίεσε είτε το Do Not Disturb ή πίεσε παρατεταμένα το δάχτυλο στο Do Not Disturb για να προβληθούν τα υπόλοιπα Focus προφίλ. Μετά την επιλογή του σωστού προφίλ, η always on display των iPhone 14 Pro και Pro max θα είναι εντελώς μαύρη, δείχνοντας μόνο την ημερομηνία, την ώρα και το εικονίδιο Do Not Disturb.

Μια μικρή νίκη για τη Huawei

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.