Πρόστιμο ύψους 60 χιλιάδων ευρώ για παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, επέβαλε στην Vodafone η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Η υπόθεση αφορά την αντικατάσταση κάρτας SIM to 2021, με διαδικασία που δεν εξασφάλιζε το απόρρητο της επικοινωνίας του επηρεαζο΄μενου συνδρομητή.

σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου, την 07-05-2021 πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα της εταιρείας αντικατάσταση κάρτας sim, κατόπιν αιτήματος προσώπου που έφερε εξουσιοδότηση για το σκοπό αυτό του συνδρομητή, εκδοθείσα με τη χρήση κωδικών taxis (μέσω gov.gr).

Πλην όμως, κατά τη διαδικασία της ταυτοποίησής του, δεν τηρήθηκε η σχετική διαδικασία της εταιρείας που προέβλεπε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αριθμό σύνδεσης για τον οποίο έχει υποβληθεί το αίτημα αντικατάστασης κάρτας sim. Η εν λόγω αντικατάσταση της κάρτας sim του συνδρομητή από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, όπως προέκυψε, είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του θιγόμενου συνδρομητή, δεδομένου ότι, για το διάστημα που ίσχυε η αντικατάσταση μέχρι την επαναφορά του αριθμού της τηλεφωνικής σύνδεσης του συνδρομητή στην κάρτα sim που κατείχε, ήτοι από 07-05-2021 και ώρα 11:06:57 έως 07-05-2021 και ώρα 12:54:18, η σύνδεση κινητής τηλεφωνίας του θιγόμενου λειτουργούσε σε κάρτα sim μη δικαιούμενου προσώπου.

Το πλήθος των εισερχόμενων και εξερχόμενων επικοινωνιών της εν λόγω σύνδεσης κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα ήταν: 2 εισερχόμενες κλήσεις, 2 εξερχόμενες κλήσεις, 25 εισερχόμενα sms και 2 καταγραφές χρήσης υπηρεσίας δεδομένων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ακόμα λέτε για απόρρητα και προστασία δεδομένων.Το ιατρικό απόρρητο που είναι όταν αυτοί που έκαναν τα εμβόλια το γνωρίζουν οι πάντες με υπογραφή της κυβέρνησης και για να μπεις σε ένα κατάστημα έπρεπε να δείξεις και την τρύπα στο μπράτσο σου μπροστά σε άλλο κόσμο.Οσοι κατάλαβαν κατάλαβαν

  2. Όλα είναι σοβαρά και έχουν την βαρύτητα τους..σίγουρα δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με αδιαφορία..υποκλοπές διαφθορά αστυνομοκρατια θεσμοθέτηση της αδικίας της εκμετάλλευσης της ανισότητας χειραγώγηση της δικαιοσύνης συρρίκνωση των ατομικων ελευθεριών δικαιωμάτων κατάρρευση δημόσιας υγείας παιδεία… τα γνωρίζουμε όλα αυτά γίνονται εν γνώση μας.!!!.την ευθύνη για την ιστορία του την έχει ο ίδιος ο λαός και εινσι υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποια βρίσκεται…

  3. Ρε φίλε εσύ με τις θεωρίες για το απόρρητο σε σχέση με τα εμβόλια κατάλαβες τι πρόβλημα υπήρξε εδώ και ότι δεν έχουν καμία σχέση αυτά που γράφεις; Με παρατυπη διαδικασία ενεργοποιηθηκε ο αριθμός κάποιου σε κάρτα Sim η οποία βρέθηκε σε χέρια που ΔΕΝ έπρεπε! Που σημαίνει ότι θα μπορούσε να του είχε αδειάσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς το λιγότερο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.