Για πάνω από εννιά μήνες, οι χρήστες του Android εξέφραζαν τα παράπονά τους για ένα σημαντικό πρόβλημα με τα backups του Google Drive. Το τηλέφωνο, απλά σταματά τον συγχρονισμό δεδομένων και ο μόνος τρόπος να ξεπεράσεις το πρόβλημα, αφενός δεν είναι βιώσιμος, ενώ η μόνη προοπτική επιδιόρθωσης είναι τα adb commands. Και προς το παρόν η Google δεν έχει επιδιορθώσει το πρόβλημα. Το bug επηρεάζει τόσο τις Android 9 όσο και τις Android 10 συσκευές από πολλούς κατασκευαστές, όπως Samsung, Moto, OnePlus, Huawei και άλλους.

Στις ρυθμίσεις της συσκευής σου, Settings > System > Backup, θα πρέπει να βλέπεις το feature να είναι ενεργοποιημένο, αλλά ακόμη και τότε, ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι το Backup now button είναι αχνό και μη προσβάσιμο, ενώ όλες οι κατηγορίες των δεδομένων εμφανίζονται ως σε κατάσταση που περιμένουν να συγχρονιστούν. Αν συμβαίνει και σε εσένα κάτι τέτοιο, το τηλέφωνο δεν προβαίνει σε backups και πιθανόν κανένας δεν σε ειδοποίησε για αυτό.

Υπάρχουν αναφορές ότι την ευθύνη για αυτό το πρόβλημα βρίσκεται στη μέθοδο κλειδώματος της οθόνης κλειδώματος που χρησιμοποιείς στη συσκευή σου, καθώς από το Android 9 το λειτουργικό κρυπτογραφεί τα backups. Αν έχεις ένα PIN code, pattern, fingerprint ή face unlock τότε μάλλον θα πρέπει να τα απενεργοποιήσεις. Άλλοι πάλι, αναφέρουν ότι χρειάζεται να προβούν σε reboot των συσκευών τους και να εκκαθαρίσουν τα δεδομένα της εφαρμογής Google Drive, αλλά για τους περισσότερους η απενεργοποίηση απλά της μεθόδου κλειδώματος της οθόνης κάνει την επιλογή του συγχρονισμού να γίνεται ξανά μπλε. Μάλιστα, ένα post στο XDA Developers από τον Ιανουάριο, αναφέρει τα adb commands που θα πρέπει να ακολουθήσεις για μια πιο μακροπρόθεσμη επιδιόρθωση του προβλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.