Η Apple μας τα χάλασε φέτος, βάζοντας την νέα κάμερα των 48MP μόνο στα iPhone 14 Pro και 14 Pro Max, τα μικρότερα iPhone 14 και iPhone 14 Plus έμειναν στον προηγούμενο αισθητήρα. Από ότι φαίνεται το ίδιο ακριβώς θα κάνει και φέτος με την σειρά iPhone 15, αφού μόνο τα δύο Pro μοντέλα θα έχουν τον αισθητήρα των 48MP.

Τα απλά iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα έχουν και αυτά αισθητήρα 48MP, όχι όμως τον ίδιο με αυτόν του iPhone 14 Pro, κάτι που η αλήθεια είναι δεν μας αρέσει.

Συγκεκριμένα, το iPhone 14 Pro έρχεται με αισθητήρα 48MP,  μεγέθους 1/1.28, ενώ το μέγεθος των pixels είναι στα 1.22μm. Το iPjone 15 Pro θα έχει τον ίδιο αισθητήρα, όμως θα έχει βελτιώσεις στα οπτικά, ενώ θα διαθέτει και μεγαλύτερο διάφραγμα. Κάτι τέτοιο θα βελτιώσει πολύ την φωτογραφία στα νέα τηλέφωνα της Apple, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus, αναμένονται και αυτά με έναν αισθητήρα 48MP, όμως θα έχει αρκετά μικρότερο φυσικό μέγεθος, στις 1/1.5 ίντσες. Φυσικά αυτό αποτελεί βελτίωση σε σχέση με τον 12MP αισθητήρα, μεγέθους 1/1.7″ του iPhone 13, όμως μόνο η σειρά Pro θα έχει τις βελτιώσεις που θέλουμε να δούμε.

Οι μεγαλύτερη αισθητήρες έχουν καλύτερη λήψη φωτός, ακόμα και όταν αυτό είναι σε χαμηλά επίπεδα. Με αυτό τον τρόπο παρουσιάζουν καλύτερη λεπτομέρεια στις φωτογραφίες και χαμηλότερο θόρυβο. Παράλληλα βοηθάνε στο φυσικό bokeh, χωρίς την ανάγκη τεχνητών μέσων για την επίτευξή του. Αυτοί είναι και οι λόγοι που θέλουμε να δούμε την εν λόγω αναβάθμιση στα iPhone 15 και 15 Plus, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι συσκευές που κοστίζουν πάνω από €1000.

Πούλησαν βρέφος 8 μηνών για ένα iPhone 14

Από την άλλη τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, έρχονται με καλύτερο πλαίσιο, από τιτάνιο, ενώ το Pro Max αναμένεται να έχει και περισκοπικό τηλεφακό, για ζουμ μέχρι 6Χ.

Πιθανότατα αυτός είναι ο τρόπος της Apple να σπρώξει το αγοραστικό κοινό προς τις ακριβότερες συσκευές της, καθώς η διαφορά στην τιμή είναι σημαντική.

Βέβαια όλα αυτά είναι ακόμα στην σφαίρα των διαρροών και παραμένουν απλά φήμες, όσο κοντά και αν είμαστε στην ανακοίνωση των συσκευών.

Τα iPhone 15 series θα ανακοινωθούν στις αρχές του Σεπτέμβρη, όπου και θα μάθουμε τα πάντα για αυτά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.