Επιστήμονες ανακάλυψαν μια τεχνολογία που θα μας επιτρέψει να κοιτάξουμε μέσα από τα μάτια ενός ζώου καλύτερα από ποτέ άλλοτε.

Ειδικότερα, μια ομάδα ερευνητών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ πιστεύει ότι ανέπτυξε μια πιο ευέλικτη τεχνική για τη μετάφραση της χρωματικής όρασης ενός ζώου στα μάτια μας. Η ομάδα επισημαίνει ειδικότερα:

«Το σύστημα λειτουργεί με τον διαχωρισμό του φωτός μεταξύ δύο καμερών, όπου η μία κάμερα είναι ευαίσθητη στο υπεριώδες φως, ενώ η άλλη είναι ευαίσθητη στο ορατό φως. Αυτός ο διαχωρισμός του υπεριώδους από το ορατό φως επιτυγχάνεται με ένα κομμάτι οπτικού γυαλιού, που ονομάζεται διαχωριστής δέσμης. Αυτό το οπτικό εξάρτημα αντανακλά το υπεριώδες φως με τρόπο που μοιάζει με καθρέφτη, αλλά επιτρέπει στο ορατό φως να περνά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που περνά το διαφανές γυαλί»

Νέες υπηρεσίες στο gov.gr Η λίστα αναλυτικά (Δεκέμβριος 2023)

Για παράδειγμα στον ουρανό κυριαρχεί το υπεριώδες φως. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να το δουν, όχι όμως και τα πουλιά. Τα παρακάτω video αποτυπώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τι βλέπουν τα διάφορα ζώα με τα μάτια τους.

Δείτε πως βλέπουν τα πουλιά τον ουρανό!

Πως ένα πουλί βλέπει το ουράνιο τόξο!

Πως ένα ποντίκι βλέπει το ουράνιο τόξο!

Πως ένα πουλί βλέπει μια πεταλούδα!

Πως μια μέλισσα βλέπει τους ανθρώπους!

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.