Όταν το iOS 18 διατεθεί ευρέως αυτό το φθινόπωρο, θα φέρει πολλές αλλαγές στις ενσωματωμένες εφαρμογές του λειτουργικού των iPhone. Ανάμεσα στις εφαρμογές που αναβαθμίζονται είναι και η εφαρμογή Weather της Apple. Παρόλο που οι αλλαγές είναι μικρές, αξίζει να τις δούμε.

Στις περισσότερες εφαρμογές καιρού πρέπει να διαλέξεις αν θέλεις να βλέπεις την πραγματική θερμοκρασία ή την αίσθηση θερμοκρασίας. Στο iOS 18, η εφαρμογή καιρού θα δείχνει και τις δύο θερμοκρασίες, και μάλιστα με έξυπνο τρόπο.

Στην κορυφή της οθόνης της εφαρμογής Weather, η πραγματική θερμοκρασία θα εμφανίζεται σε μεγάλη γραμματοσειρά, ενώ η αίσθηση θερμοκρασίας θα είναι ακριβώς από κάτω με μικρότερη γραμματοσειρά και διαφορετικό χρώμα.

Το καλύτερο είναι ότι η αίσθηση θερμοκρασίας θα εμφανίζεται μόνο όταν υπάρχει σημαντική διαφορά από την πραγματική θερμοκρασία. Έτσι, δεν θα βλέπεις δύο ίδιες θερμοκρασίες, αλλά θα ενημερώνεσαι μόνο όταν έχει σημασία, όπως για παράδειγμα όταν η πραγματική θερμοκρασία είναι 32 και η αίσθηση θερμοκρασίας είναι 36 βαθμοί Κελσίου.

Η δεύτερη νέα λειτουργία του Apple Weather αφορά τις τοποθεσίες Σπίτι και Εργασία. Στο iOS 18, οι διευθύνσεις από τις Επαφές θα προστίθενται αυτόματα ως νέες τοποθεσίες στην εφαρμογή καιρού. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς να παρακολουθείς εύκολα τον καιρό στις δύο βασικές σου τοποθεσίες χωρίς να χρειάζεται να τις προσθέτεις χειροκίνητα.

Χάρη στην πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών της Apple, αυτές οι αλλαγές δεν θα είναι διαθέσιμες μόνο στο iPhone, αλλά και στα Mac και iPad με την εγκατάσταση του macOS Sequoia και iPadOS 18.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.