Η Mediatek ανακοινώνει σήμερα επισήμως τον mediatek Dimensity 1000 5G των 7nm που προσφέρει οχταπύρηνο CPU, αποτελούμενο από τέσσερις Cortex A77 και τέσσερις Cortex A55 για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Το chipset απαρτίζεται ακόμη από Mali G77 MP9 GPU που θεωρητικά θα προσφέρει high end gaming επιδόσεις.

Ο Dimensity 1000 διαθέτει επίσης five-core APU και η εταιρεία αναφέρει ότι προσφέρει 4.5 TOPs επιδόσεων (η Qualcomm ισχυρίζεται 7 TOPs για τον Snapdragon 855).  Η εν λόγω APU χωρίζεται σε δυο πυρήνες (κύριοι), τρεις μεσαίους και έναν lightweight. Η Mediatek ανέφερε επίσης στους δημοσιογράφους ότι μπορεί να διαχειριστεί με μεγαλύτερη αποδοτικότητα διεργασίες μηχανικής μάθησης. Για παράδειγμα η λειτουργία face detection θα απαιτεί μόνο τον lightweight core, ενώ οι λειτουργίες image segmantation και άλλες διεργασίες που θα αφορούν την κάμερα θα απαιτούν μόνο τους δυο κύριους πυρήνες.

Ο επεξεργαστής ενσωματώνει το Helio M70 modem για την 5G υποστήριξη και μπορεί να επιτύχει ταχύτητες ως 4.7Gbps download και ως 2.5Gbps σε upload. Επιπλέον είναι ο πρώτος επεξεργαστής ο οποίος υποστηρίζει dual SIM 5G συνδεσιμότητα. Μην αμελήσουμε να αναφέρουμε ότι υποστηρίζει κάμερες ως 80MP/24fps καθώς και 32MP/16MP dual camera configurations. Άλλα χαρακτηριστικά είναι η υποστήριξη Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 και υποστήριξη QHD+ οθόνες στα 90Hz και FHD+ οθόνες στα 120Hz. H Mediatek επιβεβαίωσε ότι οι πρώτες συσκευές με αυτό το chipset θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο 2019 και φυσικά στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Στην Ευρώπη σε συσκευές θα το δούμε το δεύτερο μισό του 2020.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.