Τώρα που το iOS 18 Beta 2 έχει διανεμηθεί από την Apple, οι χρήστες iPhone έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν μηνύματα RCS, πράγμα που σημαίνει ότι επιτέλους οι χρήστες iOS και Android μπορούν να απολαύσουν εικόνες υψηλής ανάλυσης που στέλνει ο ένας στον άλλο, μεταξύ άλλων. Λαμβάνουν επίσης αποδείξεις ανάγνωσης, και άλλα.

Ορισμένες λειτουργίες λείπουν από τα RCS στα iPhone, μέχρι στιγμής, ενώ παράλληλα κάτι περίεργο συμβαίνει με τα μηνύματα μεταξύ χρηστών iOS και Android, εμφανίζονται ερωτηματικά. Σε ορισμένα κείμενα που αποστέλλονται μέσω RCS από χρήστες iPhone σε χρήστες Android, εμφανίζονται ερωτηματικά σε άσχετα σημεία μέσα στο μήνυμα.

Ωστόσο, υπάρχει μία λύση που λειτούργησε για ορισμένους χρήστες iPhone. Αν προσθέσετε έναν ειδικό χαρακτήρα στο μήνυμά, όπως ένα emoji ή ένα “&”, το μήνυμα RCS έχει περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στην οθόνη μιας συσκευής Android ακριβώς όπως το πληκτρολογήσατε. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι αυτό το περίεργο ζήτημα φαίνεται να περιορίζεται σε όσους χρησιμοποιούν καναδικούς παρόχους ασύρματης τηλεφωνίας.

Ξεχνώντας τα περίεργα ερωτηματικά, τα οποία θα μπορούσαν να είναι σφάλμα ενός καναδικού παρόχου, υπάρχουν κάποια καλά νέα. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε μόλις στη δεύτερη beta έκδοση του iOS 18, έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας μέχρι να κυκλοφορήσει η σταθερή έκδοση του iOS 18, δίνοντας στην Apple αρκετό χρόνο για να κάνει την υποστήριξη RCS άψογη για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών iPhone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.