Η Apple προέβη στην επίσημη παρουσίαση του iPhone XS Max μόλις πριν από λίγες ημέρες, με τη βασική έκδοση να ξεκινά από τα 1.099 δολάρια,  $1,249 για την έκδοση με τα 256GB και  $1,449 για εκείνη με τα 512GB. Το κόστος των εξαρτημάτων του μεγαλύτερου iPhone υπολογίζεται στα 443 δολάρια μόλις.

Κοιτάζοντας τα γραφήματα, το OLED panel είναι το πιο ακριβό εξάρτημα για δεύτερη χρονιά στη σειρά. Κατασκευάζεται από την Samsung και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο πραγματικά κοστίζει και πόσο η Samsung κερδίζει από κάθε δολάριο που λαμβάνει η Apple. Το κόστος της οθόνης, είναι κατά 5% αυξημένο, που μπορεί βέβαια να οφείλεται στο πληθωρισμό, αλλά δεν συμφωνούν όλοι με αυτήν την άποψη. Βέβαια, είναι μεγαλύτερο στο φετινό iPhone, αφού διαθέτει οθόνη 6.3 ιντσών.

Το δεύτερο πιο ακριβό εξάρτημα είναι ο επεξεργαστής και το modem που από τα 66 δολάρια στο iPhone X πήγαμε στα 72 δολάρια στο iPhone XS Max. Σχεδόν όλα τα εξαρτήματα είναι πιο ακριβά για την Apple το 2018. Να σημειωθεί, ότι τα 443 δολάρια, αφορούν μόνο τα εξαρτήματα της συσκευής και όχι πράγματα όπως το R&D, το λογισμικό, το Marketing.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.