Θα πρέπει να το παραδεχθούμε, σχεδόν κανένας δεν γνωρίζει τι συμβαίνει όταν πατάμε το I am not a robot σε μια ιστοσελίδα. Όμως εδώ είμαστε για να σας το εξηγήσουμε. Αρκετοί πιστεύουν πως αυτό το κουμπί είναι ένα σημείο, που δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει ένα bot που κάνει διάφορα πράγματα σε μια ιστοσελίδα, όπως το να στέλνει spam ή να κάνει επιθέσεις σε λογαριασμούς, προσποιούμενο τον άνθρωπο.

Το κουμπί αυτό ονομάζεται CAPTCHA, που είναι τα αρχικά του Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart. Αυτό που κάνει όμως, είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που υποψιάζονται οι περισσότεροι και δύσκολα μπορείτε να φανταστείτε πως δουλεύει.

Στην πραγματικότητα επιτρέπει στον ιστότοπο να ελέγχει πράγματα όπως το ιστορικό περιήγησής σας στο Διαδίκτυο για να προσδιορίσει εάν είστε πραγματικό πρόσωπο ή όχι, αν και εξαρτάται βέβαια και από την υλοποίηση που έχει ενσωματώσει η ιστοσελίδα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τυγχάνει να το γνωρίζω…. αλλά θα έπρεπε να λέει δεν είμαι πρόγραμμα παρακολούθησης, ΑΙ ή κάτι άλλο γιατί για το ρομπότ μην παίρνουμε και όρκο… Χιχιχι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.