Η φωτογραφία που έχεις στο Instagram σου  χρησιμοποιείται από το Facebook για να εκπαιδεύσει τους αλγορίθμους μηχανικής μάθησης, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα αντικείμενα στις φωτογραφίες. Το αποτέλεσμα, είναι ένα σύστημα εκπαίδευσης, το οποίο υπερέχει έναντι του ανταγωνισμού στον συγκεκριμένο τομέα της βιομηχανίας.

Ωστόσο κάτι τέτοιο εγείρει πολλά ερωτηματικά όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας δεδομένων. Επειδή το Facebook λειτουργεί την μεγαλύτερη πλατφόρμα με δισεκατομμύρια χρήστες στο Instagram, στο Whatsapp και στο Messenger, έχει πρόσβαση σε πολύτιμα text και image data τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει τα AI μοντέλα, αρκεί αυτά τα κείμενα και οι εικόνες να έχουν γίνει post δημόσια. Αλλά οι χρήστες, μπορεί να μην είναι ενημερωμένοι ότι τα δεδομένα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν από το Facebook για την δημιουργία AI μοντέλων.

Από την μεριά του το Facebook υποστηρίζει ότι δημιουργεί αυτά τα AI systems προκειμένου να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες συντονισμού. Εκτός από τους 20.000 ανθρώπους που έχει προσλάβει και ασχολούνται με το moderation, το Facebook προσπαθεί να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία καθώς παλεύει να αφήσει πίσω του την Ρωσική παρέμβαση στις Αμερικανικές εκλογές, το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica και τα καυτά ερωτήματα που αφορούν το πως συντονίζει το περιεχόμενο στην πλατφόρμα και αποτρέπει το abuse αυτής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.