Το διάστημα μυρίζει ιδιαίτερα άσχημα. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο Space.com, αστροναύτες ανέφεραν κατά την επιστροφή τους, ότι το διάστημα αφήνει μια άσχημη μυρωδιά στις διαστημικές στολές τους. Επιπλέον, η χημική σύνθεση που ανιχνεύθηκε στον Ουρανό δείχνει ότι ο αέριος γίγαντας πιθανότατα μυρίζει σαν  ανθρώπινα αέρια ή σάπια αυγά.

Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές αστροναυτών που έχουν επιστρέψει από διαστημικούς περιπάτους και έχουν περιγράψει ότι οι στολές τους είχαν έντονες μυρωδιές όπως καμένη μπριζόλα ή ακόμα και μπαρούτι και όζον. Παράλληλα, οι επιστήμονες, χρησιμοποιώντας ένα όργανο που ονομάζεται Near-Infrared Integral Field Spectrometer (NIFS) στο τηλεσκόπιο Gemini North στη Χαβάη,  μπόρεσαν να προσδιορίσουν ότι η νεφοκάλυψη που βρίσκεται στον Ουρανό αποτελείται από αέριο υδρόθειο πράγμα που εξηγεί την άσχημη μυρωδιά.

Αυτό το αέριο είναι που δίνει στα σάπια αυγά τη χαρακτηριστική και δυσάρεστη μυρωδιά τους και οι ερευνητές λένε ότι αν μπορούσαμε να κατεβούμε στα βάθη της ατμόσφαιρας του Ουρανού, πιθανότατα θα κάναμε εμετό. Ο Ουρανός δεν είναι το μόνο δύσοσμο πράγμα που βρίσκεται στο διάστημα. Οι κομήτες έχουν επίσης συγκεντρώσεις υδρόθειου, μαζί με αμμωνία και άλλα μόρια που αναδύουν δυσοσμία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.