Πριν από μερικά χρόνια, ήταν αρκετά συνηθισμένο οι χρήστες να υποστηρίζουν τους κατασκευαστές για την μετάβαση σε Quad HD ανάλυση, (2560×1440 pixels) στις οθόνες των smartphones, τονίζοντας ότι η αυξημένη ανάλυση κάνει τη διαφορά, σε σύγκριση με τις Full HD displays που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τότε. Πολλοί fans της Samsung ήταν ακριβώς της ίδιας γνώμης, ωστόσο η ίδια η εταιρεία αποδέχθηκε το γεγονός ότι η Full HD (1080p) οθόνη ήταν αρκετή για τους περισσότερους χρήστες, θέτοντας έτσι την οθόνη των Galaxy S8 και S8+ σε Full HD+ ανάλυση. Ήταν κάτι που συνέχισε στα Galaxy Note 8 αλλά και στα Galaxy S9 και Galaxy S9+.

Ο κύριος λόγος που η Samsung ήθελε να θέσει την ανάλυση της οθόνης σε Full HD+ (2280×1080 pixels) ήταν η διάρκεια της μπαταρίας. Ωστόσο, όπως πολλοί από εσάς θα διαπιστώσατε, δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά όσον αφορά τη διάρκεια της μπαταρίας, μεταξύ Full HD+ και WQHD+ (2960×1440 pixels). Ναι, η Full HD+ είναι κάτι παραπάνω από αρκετή για καθημερινή χρήση, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο, όταν πληρώνετε ένα τόσο μεγάλο ποσό για να αποκτήσετε τις νέες συσκευές.

Επομένως, αν είστε χρήστης των Galaxy S9 και Galaxy S9+ και αν δεν το έχετε κάνει ακόμα, αλλάξτε την ρύθμιση των συσκευών σε WQHD+. Αυτό μπορεί να γίνει στην ενότητα Settings » Display » Screen resolution. Υπάρχει βέβαια και ένα HD+ setting όπου η οθόνη βρίσκεται στα 1480×720 pixels, αν και κάτι τέτοιο δεν το προτείνουμε σε καμιά περίπτωση.

 

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.