Το πρώτο τρίμηνο του 2022, δεν ήταν καθόλου καλό για το Android, με κάθε κατασκευαστή να χάνει μερίδιο αγοράς. Από την άλλη πλευρά, η Apple ήταν η μόνη η οποία κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της. Το τελευταίο και πιο πρόσφατο report της IDC ρίχνει φως στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά των smartphone συσκευών.

Η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο, τα προβλήματα με την τροφοδοσία, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι όλοι παράγοντες που επηρέασαν τη διάθεση συσκευών παγκοσμίως. Ως εκ τούτου, κάθε μεγάλος κατασκευαστής του Android επηρεάστηκε σημαντικά.  Οι σημαντικότερες αλλαγές στα μερίδια χρόνο με το χρόνο:

  • Η Samsung έχασε 1.2%
  • Η Apple κέρδισε 2.2%
  • Η Xiaomi έχασε 17.8%
  • Η Oppo έχασε 26.8%
  • Η Vivo 27.7%

Συνολικά, η βιομηχανία διέθεσε 314 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2022, πτώση της τάξεως του 8.9% από τα 344 εκατομμύρια μονάδες που διέθεσε το πρώτο τρίμηνο του 2021. Η Apple ήταν ο μόνος μεγάλος κατασκευαστής ο οποίος κατάφερε να γνωρίσει αύξηση του μεριδίου του, ενώ περιορισμένες είναι οι απώλειες της Samsung.

Η έρευνά μας, δείχνει ότι η Samsung και η Apple διαχειρίστηκαν την αλυσίδα εφοδιασμού λίγο καλύτερα σε σχέση με τους ανταγωνιστές, αναφέρει ο Ryan Reith, Group Vice President  της IDC.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ανέκαθεν εισασταν κ παραμένετε αδαείς… Απαιδευτοι για αμυαλους.

    Έχετε ιδέα τί σημαίνει η φράση “μερίδιο αγοράς”?

    Γτπ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.