Σύμφωνα με άρθρο του businessdaily.gr, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι εκφράζουν τις έντονες αντιδράσεις τους στο σχέδιο του ΟΤΕ να προβεί στο διπλασιασμό των ταχυτήτων των σταθερών συνδέσεων στην ίδια τιμή, υποστηρίζοντας από την μεριά τους ότι συμπιέζονται τα περιθώρια κερδών τους.
Να σημειώσουμε, ότι ο ΟΤΕ, με τη δεσπόζουσα θέση που κατέχει στην Ελληνική αγορά, είναι υποχρεωμένος να υποβάλλει τα πακέτα προς έγκριση στην ΕΕΤΤ. Οι εναλλακτικοί όμως ζητούν από την μεριά τους να εγκριθούν τα πακέτα, αν υπάρξει αντίστοιχη μείωση στις τιμές χονδρικής, ώστε να μην υπάρχει συμπίεση του περιθωρίου κέρδους τους.
Υπολογίζουν μάλιστα, ότι θα χρειαστούν περίπου 90 εκ. ευρώ για να μπορέσουν να ανταποκριθούν και αυτοί με τη σειρά τους στον διπλασιασμό των ταχυτήτων, ποσά που δεν είχαν υπολογίσει στα επενδυτικά τους σχέδια και τα οποία θα προκαλέσουν συμπίεση των κερδών.