Σύμφωνα με άρθρο του businessdaily.gr, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι εκφράζουν τις έντονες αντιδράσεις τους στο σχέδιο του ΟΤΕ να προβεί στο διπλασιασμό των ταχυτήτων των σταθερών συνδέσεων στην ίδια τιμή, υποστηρίζοντας από την μεριά τους ότι συμπιέζονται τα περιθώρια κερδών τους.

Να σημειώσουμε, ότι ο ΟΤΕ, με τη δεσπόζουσα θέση που κατέχει στην Ελληνική αγορά, είναι υποχρεωμένος να υποβάλλει τα πακέτα προς έγκριση στην ΕΕΤΤ. Οι εναλλακτικοί όμως ζητούν από την μεριά τους να εγκριθούν τα πακέτα, αν υπάρξει αντίστοιχη μείωση στις τιμές χονδρικής, ώστε να μην υπάρχει συμπίεση του περιθωρίου κέρδους τους.

Υπολογίζουν μάλιστα, ότι θα χρειαστούν περίπου 90 εκ. ευρώ για να μπορέσουν να ανταποκριθούν και αυτοί με τη σειρά τους στον διπλασιασμό των ταχυτήτων, ποσά που δεν είχαν υπολογίσει στα επενδυτικά τους σχέδια και τα οποία θα προκαλέσουν συμπίεση των κερδών.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. να στησουν απο την αρχη τοτε δικτυα και να κανουν οτι θελουν,αλλα εκει πρεπει να πεσει χρημα οχι αστεια

    • ναι με κρατικη επιχορηγηση οπως τα ειχε στησει ο οτε πριν τον χαρισουν στους γερμανους οι ανθελληνες που ψηφιζεις

  2. Κοιτάξτε να φτιάξετε τις γραμμές στην Ηλιούπολη που εδώ και δύο μέρες δεν έχουμε τηλέφωνο internet και αφήστε τής ταχύτητες.

  3. Νέα Πέραμος, καφαο , 8Mbps(εν έτη 2022) αιτιολογία δεν πάει παραπάνω. Αναμένω τον διπλασιασμό.

  4. Ακόμα περιμένω VDSL 50mbs από την Vodafone να γίνει διαθέσιμο ενώ ο cosmote έχει από το 2017. Μένω σε κωμόπολη! Μόνο o ΟΤΕ κάνει πραγματικές επενδύσεις, ευελπιστώ πως και οι υπόλοιποι πάροχοι θα ακολουθήσουν τα βήματά του.

  5. Άνω Λιόσια 5/Mbps ενώ έχω βάλει 50άρα πρώτα φτιάξτε τις γραμμές και αφήστε τις ταχύτητες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.