Το Χiaomi 12S Ultra εξοπλίζεται με τον μεγάλο αισθητήρα Sony IMX989 του 1″, ωστόσο όμως δεν είναι τόσο ακριβός, όπως μπορεί να φαντάζει. Σύμφωνα με την Counterpoint Research η οποία υπολόγισε το κόστος των υλικών του smartphone, ο αισθητήρα δεν είναι το πιο ακριβό κομμάτι της συσκευής.

Το βασικό μοντέλο με τα 8GB και τα 256GB κοστίζει 516 δολάρια για να κατασκευαστεί αν και πωλείται για 900 δολάρια. Το κόστος των 516 περιλαμβάνει τα εξαρτήματα, τη συναρμολόγηση, τη δοκιμή των συσκευών, τα δικαιώματα και τα περιεχόμενα της συσκευασίας.

Η Qualcomm, η Samsung και η Sony παίρνουν τα μεγαλύτερα ποσά από το εν λόγω κόστος. Η Qualcomm όχι μόνο διαθέτει τα Snapdragon 8+ Gen 1 chips αλλά και τα  εξαρτήματα διαχείρισης ενέργειας και πλήθος άλλων μικρών chips.  H Samsung από την μεριά της το εξοπλίζει με την 6.73 ιντσών LTPO E5 AMOLED οθόνη και με την 8GB LPDDR5 RAM, ενώ η Sony προμηθεύει τις κάμερες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.