Όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε πως να χρησιμοποιούμε τα smartphones. Εκτός των άλλων είναι συσκευές που απαιτούν συντήρηση και αναβαθμίσεις για να είναι προστατευμένες έναντι στη φθορά και στις επιθέσεις. Και φυσικά κάτι τέτοιο περιλαμβάνει κάτι πολύ απλό. Την απενεργοποίηση της συσκευής. Δεν μπορείς να φανταστείς τι κάνει μια αναπάντητη κλήση σύμφωνα με την NSA

Σύμφωνα με ερευνητές ασφαλείας της NSA κάτι τέτοιο βοηθάει έναντι των επιθέσεων. Και φυσικά, όχι μόνο μέσω επιβλαβών links αλλά και μέσω zero-click exploits.

Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει το bypassing των λειτουργιών ασφαλείας του smartphone βήμα βήμα. Όλα ξεκινούν από μια αναπάντητη κλήση, στη συνέχεια γίνεται η εγκατάσταση των αρχείων που σταδιακά θα επιτρέψουν την πρόσβαση σε πληροφορίες. Φυσικά, κάτι τέτοιο περνάει απαρατήρητο από το χρήστη, αλλά μπορεί εύκολα να εμποδιστεί με μια επανεκκίνηση το smartphone.

Εν ολίγοις κάνε ένα reboot τη συσκευή σου τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Που είναι οι νέες κάμερες που χρεώνουν πρόστιμα στους οδηγούς στην Ελλάδα

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΧΡΗΣΙΜΗ συμβουλή !!!! Πολλοί ΔΕΝ κάνουν ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο, γιατί θεωρητικά “ρουφιέται” πολλή μπαταρία με την επανεκκίνηση και την επαναλειτουργία των διεργασιών.

    Εξυπακούεται ότι στην επανεκκίνηση μετράει και η όποια αναβάθμιση που αναγκαστικά κλείνει και επανεκκινεί τη συσκευή. Ιδίως στο iphone αυτό γίνεται τακτικά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.