Αν ήταν δυνατόν να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε μέσα στις ακραίες συνθήκες της ατμόσφαιρας του Ποσειδώνα, θα μπορούσαμε να βιώσουμε το συναρπαστικό φαινόμενο της βροχής διαμαντιών. Σύμφωνα με νέα μελέτη μιας διεθνούς ομάδας ερευνητών, μια τέτοια βροχή θα μπορούσε να είναι σχετικά συχνή σε όλο το Σύμπαν.

Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και οι πιέσεις βαθιά μέσα στην ατμόσφαιρα πλανητών όπως ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός, διασπούν υδρογονάνθρακες όπως το μεθάνιο, επιτρέποντας στα άτομα άνθρακα που βρίσκονται μέσα σε αυτούς να συνδεθούν με τέσσερα άλλα και να δημιουργήσουν σωματίδια στερεού διαμαντιού.

Με βάση τα πειράματα που περιγράφονται στην τελευταία μελέτη, στα οποία προσομοιώθηκαν διαδικασίες σχηματισμού διαμαντιών σε εργαστηριακές συνθήκες, τα όρια θερμοκρασίας και πίεσης για αυτό το είδος σχηματισμού διαμαντιών είναι χαμηλότερα από ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες.

Αυτό θα καθιστούσε δυνατή τη βροχή διαμαντιών σε μικρότερους αέριους πλανήτες, τους λεγόμενους μίνι-Ποσειδώνες. Υπάρχουν πολλοί από αυτούς εκτός του ηλιακού συστήματος.
Τα ευρήματα της έρευνας θα μπορούσαν επίσης να εξηγήσουν ορισμένα μυστήρια σχετικά με τα μαγνητικά πεδία του Ουρανού και του Ποσειδώνα.

Σε αντίθεση με τη Γη, οι παγωμένοι πλανήτες όπως ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός δεν έχουν συμμετρικά μαγνητικά πεδία. Αυτό αποτελούσε κάτι σαν μυστήριο μέχρι τώρα, υποδηλώνοντας ότι τα μαγνητικά πεδία δεν σχηματίζονται στον πλανητικό πυρήνα και τα διαμάντια και οι συνθήκες που τα δημιουργούν θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξήγηση του φαινομένου αυτού.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.