Θαμμένη μέσα σε ένα report για την αναδιάταξη του μεριδίου αγοράς των κατασκευαστών οθονών, στην οθόνη OLED του iPhone είναι και η σαφής προειδοποίηση, ότι το iPhone 14 Max ίσως εξοπλιστεί με μια 60Hz οθόνη, όπως συμβαίνει και με το iPhone 14. Σύμφωνα με τον MIng Chi Kuo, η Apple θα ανακοινώσει τέσσερα νέα iPhones το 2022.

6.1″ iPhone 14 με 60Hz notch display
6.7″ iPhone 14 Max με notch display
6.1″ iPhone 14 Pro με 120Hz punch-hole display
6.7″ iPhone 14 Pro Max με 120Hz punch-hole display

Μέχρι σήμερα, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα phonearena.com, δεν έχει διαρρεύσει τίποτα για τον τύπο της οθόνης του iPhone 14 Max των 6.7 ιντσών και χάρη στις πηγές της εφημερίδας The Elec γνωρίζουμε το λόγο. Αποδεικνύεται δηλαδή με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ότι η ίδια η Apple δεν γνωρίζει αν θα αξιοποιήσει την τεχνολογία 60Hz LTPS ή αν θα μπορέσει να το εξοπλίσει με ένα 120Hz LTPO panel.

Προς το παρόν, η Samsung έχει το μονοπώλιο στην OLED LTPO τεχνολογία οθόνης που προσφέρει πιο γρήγορα refresh rates χωρίς να σκοτώνουν την μπαταρία και παρέχει τόσο στα iPhone 13 Pro όσο και στα iPhone 13 Pro Max τα panels τους. Η Apple προσπαθεί να διαφοροποιήσει τους προμηθευτές και να εισάγει και άλλους, αυξάνοντας το μερίδιο των LG και BOE. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι η LG θα μπορέσει να κατασκευάσει OLED οθόνες με τεχνολογία LTPO τον επόμενο χρόνο, ενώ οι κινέζοι της BOE δεν θα μπορέσουν πριν το 2023.

Η Apple προσπαθεί εδώ και καιρό να φέρει και άλλους προμηθευτές, καθώς η Samsung χρεώνει υψηλά για τις premium υψηλής τεχνολογίας αυτές οθόνες την Apple. Η εταιρεία σκοπεύει με μια τέτοια κίνηση να ρίξει το κόστος των οθονών των iPhone και σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται τις LG και BOE για τα βασικά iPhone 14 μοντέλα της επόμενης χρονιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.