Η Vodafone ανακοίνωσε ότι θέλει οι νομοθέτες στην Ευρώπη να αναλάβουν δράση ώστε οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες αυξάνουν τη ζήτηση δεδομένων και ως εκ τούτου την κατανάλωση εκ μέρους των χρηστών, να αναγκαστούν να πληρώσουν μέρος του κόστους για την αναβάθμιση των υποδομών. Κατά την άποψη της Vodafone, οι εταιρείες αυτές επωφελούνται μαζικά χωρίς να επωμίζονται το δικό τους μέρος του κόστους για τη συντήρηση των δικτύων.

Σύμφωνα με στοιχεία που χρησιμοποιεί η Vodafone για να στηρίξει τις απαιτήσεις της, το 70% της συνολικής κίνησης που εκτελείται μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας προέρχεται κατά κύριο λόγο από video streams, τα τυχερά παιχνίδια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όλα αυτά απαιτούν μεγάλο όγκο δεδομένων. Μια τέτοια πρακτική σύμφωνα με την εταιρεία, έχει σοβαρό αντίκτυπο στη κερδοφορία της.

Η Vodafone, αναφέρει ότι εταιρείες σαν αυτή δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτούν με αυτές τις τεχνολογικές πλατφόρμες, λόγω της ισχυρής τους θέσης στην αγορά. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να επισημαίνει ότι αυτός ο μη επιμερισμός του κόστους θα έχει ως τραγική συνέπεια την επιβράδυνση της ανάπτυξης του δικτύου με τις γνωστές επιπτώσεις για τους τελικούς χρήστες. Όπως σχολιάζει το neowin αντί η vodafone να ρίξει χρήμα για να εκσυγχρονίσει το δίκτυό της, ζητά να το κάνουν (έστω και εν μέρει) οι μεγάλες εταιρείες, αρνούμενη να κατανοήσει τις επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιο στο δικό τους μοντέλο και στις δικές τους υποδομές.

Εξωφρενικό! Η Wind ανεβάζει την ελάχιστη ανανέωση κάρτας στα 12 ευρώ!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χαχα ποια μιλάει. Η βονταφον που δεν φτιάχνει τις γραμμές της και δανείζεται τα δίκτυα του ΟΤΕ δεύτερο χέρι.

  2. Αυτό που λέτε το ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή επιτροπή οι Deutsche Telekom,telefonika,orange και vodafone.Γιατι δεν το αναφέρετε ορθώς και δημιουργείτε εντυπώσεις?

  3. Επιτέλους μπράβο σου που το αναφέρεις.
    Βλέπεις η Vodafone είναι πιασαρικο όνομα και αυτό τους βολεύει!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.