Όταν η Apple ανακοίνωσε το iPhone 13, πολλοί ήταν εκείνοι που ένιωσαν ανακουφισμένοι ότι η εταιρεία δεν αύξησε την τιμή του smartphone. Με τιμές ΗΠΑ, το iPhone 13 Pro ξεκινούσε από τα 999 δολάρια, ίδια τιμή με το iPhone 12 Pro. Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι ότι η εταιρεία ίσως λιγότερα χρήματα από αυτό.

iphone 13 pro

Και αυτό, γιατί, σύμφωνα με τo Techinsight, το κόστος για την Apple ήταν στα 570 δολάρια, κάτι που το κάνει κατά 22.50 δολάρια πιο ακριβό σε σχέση με το iPhone 12 Pro. Η τιμή πώλησης ωστόσο, είναι η ίδια, κάτι που ίσως σημαίνει ότι η Apple έχει απορροφήσει αυτό το κόστος.

Τα 20 δολάρια βέβαια μοιάζει ένα ευτελές ποσό, όχι όμως όταν παράγεις εκατομμύρια μονάδες. Με 1 εκατομμύριο μονάδες, σημαίνει ότι τα κόστη ήταν αυξημένα κατά 22.5 εκατομμύρια δολάρια. Όλα αυτά σε συνδυασμό με άλλα κόστη, όπως έρευνας και ανάπτυξης, marketing και άλλα πολλά, δείχνει ότι ίσως η Apple κερδίζει λιγότερα από το iPhone 13 Pro σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λαθος δεν κερδιζει λιγοτερα γιατι διαχρονικα χρεώνει πολυ παραπανω τα τηλεφωνα της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.