Θα ήταν τα πράγματα διαφορετικά για την BlackBerry αν ήταν ο Justin Bieber το πρόσωπο της εταιρίας; Μια πρόσφατη αναφορά μας εξηγεί την υπόθεση BlackBerry βγάζοντας και μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Πριν την παρουσίαση του BlackBerry 10, ο Bieber έκανε μια πρόταση στην εταιρία. Σε αντάλλαγμα με το πόσο των 200.000$ και 20 συσκευές, ο τραγουδιστής θα ήταν το “πρόσωπο” της BlackBerry.

blackberry_logo_1280x720

Ένας πρώην διευθυντής της εταιρίας αγάπησε την ιδέα. Προσπάθησε να πείσει το τμήμα μάρκετινγκ της εταιρίας να υιοθετήσει την ιδέα, με επιχειρήματα όπως ότι ο Bieber είναι από τον Καναδά το ίδιο και η εταιρεία. Επίσης προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι θα έδινε και περισσότερη ώθηση στο μερίδιο αγοράς που στοχεύει τη νεολαία. Και με πολύ μικρο αντάλλαγμα.

blackberry

Παρόλο που ακούγεται μια πολύ καλή προσφορά και ιδέα, το τμήμα μάρκετινγκ δεν συμφώνησε. Θεώρησαν ότι ο Bieber είναι απλά μόδα και θα περάσει. Ο ίδιος διευθυντής ανάπτυξης είχε πει πως μια τέτοια συνεργασία θα ξαναζωντάνευε την εταιρία. Και μάλλον είχε δίκιο.

“Ένα πράγμα που μας ξέφυγε ήταν ότι ο Bieber ήθελε να προμοτάρει την BlackBerry. Οι απαιτήσεις που είχε σαν αντάλλαγμα ήταν πολύ μικρές. Όταν είπαμε στο τμήμα μάρκετινγκ ότι είναι από τον Καναδά και θα είχε μεγάλη απήχηση απάντησαν ότι είναι απλά μια μόδα και δεν θα κρατούσε. Όταν φυσικά είπα ότι το παιδί θα δώσει ώθηση στην εταιρεία όλοι γελούσανε” – Διευθυντής Ανάπτυξης BlackBerry.

justin-bieber

Αντιθέτως η BlackBerry υπόγραψε συμβόλαιο με την Alicia Keys. Τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά για την εταιρεία. Έγραψε ζημιές 900 εκατομμυρίων από απούλητες συσκευές, ο Τhrosten Heins έφυγε κατά 22 εκατομμύρια πλουσιότερος από την Blackberry και ο CMO Frank Boulben είναι παρελθόν. Μπορεί ο Justin να μην άλλαζε την κατάσταση αλλά σίγουρα η BlackBerry θα είχε άλλη προσέγγιση με το νεανικό κοινό.

Πηγή

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεγάλη ανοησία το να μην το δεχτούν. Μπορεί να μην είναι η μεγαλύτερη συμπάθειά μου ο Bieber αλλά σίγουρα θα είχε δώσει άλλη ώθηση στο νεανικό κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.