Μετά το χθεσινό πρόστιμο των 120.000 ευρώ που επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης στην εταιρεία JMC Tech, o Συνήγορος του Καταναλωτή παρενέβη, ενημερώνοντας επίσης την ΓΓ Εμπορίου, αλλά και την αρμόδια Εισαγγελία Καρπενησίου, για τις απάτες που διέπραξε το e-shop σε βάρος καταναλωτών.

Η λειτουργία του site διεκόπη αμέσως μετά από ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου με σκοπό την προστασία των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, μετά από εκτεταμένο έλεγχο που διεξήγαγε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας και ειδικότερα:

• Η μη παράδοση των παραγγελιών προϊόντων στον συμφωνημένο χρόνο παράδοσης και η μη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τον οριστικό χρόνο εκτέλεσης της παραγγελίας μετά την παρέλευση της προθεσμίας.

• Η μη επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν οι καταναλωτές για την αγορά των αγαθών μετά από καταγγελία της σύμβασης και ακύρωση της παραγγελίας.

• Η παραπλάνηση των καταναλωτών σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την παράδοση των αγαθών ενώ στην πραγματικότητα η επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει τις παραγγελίες.

• Η μη παροχή εξηγήσεων στην υπηρεσία.

H ανακοίνωση από τον Συνήγορο του Καταναλωτή

Θέμα: Αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Παραβίαση της νομοθεσίας από την Ανώνυμη Εταιρεία Υπηρεσιών Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Συστημάτων με δ.τ. JMC A.E.

Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 33315/06.06.2024 έγγραφό της η Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Καταναλωτή” ενημέρωσε τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “Ανώνυμη Εταιρεία Υπηρεσιών Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Συστημάτων” με διακριτικό τίτλο “JMC A.E.”, που εδρεύει στο Καρπενήσι, σε μεγάλο αριθμό καταναλωτών προκειμένου να διερευνήσει το ζήτημα στο πλαίσιο των κατά νόμο ελεγκτικών και κυρωτικών αρμοδιοτήτων της.

Η ως άνω εταιρεία, με αντικείμενο εργασιών την εμπορία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών και αγαθών τεχνολογίας μέσω διαδικτύου, με όνομα χώρου “www.jmctech.gr”, δεν παραδίδει τα παραγγελθέντα προϊόντα ούτε επιστρέφει τα χρήματα που προεισέπραξε από τους καταναλωτές.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει απευθύνει την υπ’ αρ. πρωτ. 36836/2024 Σύσταση προς την εταιρεία ενώ, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 4 παρ. 8 του ν.3297/2004 (ΦΕΚ Α΄259), προχώρησε στη με αριθμό πρωτ. 37584/28-6-2024 ανακοίνωση αξιόποινης πράξης (κατ’ άρθρο 37 παρ. 2 και 3 ΚΠΔ) προς την αρμόδια Εισαγγελία Καρπενησίου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Περίφανο copy-paste… Για την πηγή σου μπορεί το πρόστιμο να ήταν χθεσινό… αλλά για εσένα μπούφε δεν είναι χθεσινό… Τουλάχιστον κάνε τον κόπο να ελέγχεις τι αντιγράφεις και πότε βγήκε σε αυτόν από όπου το πήρες… Σκουπιδότοπος του διαδικτύου καταντήσατε πλέον…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.