Και όμως ένα μουσικό κομμάτι ήταν αρκετό για να κρασάρει τα laptops στην εποχή των Windows XP. Ο μηχανικός λογισμικού της Microsoft, Raymond Chen αποκαλύπτει ότι το τραγούδι της Janet Jackson “Rhythm Nation” μπορούσε να προκαλέσει το κρασάρισμα ενός laptop με σκληρό δίσκο 5400 rpm.

janet jackson

Η Microsoft πληροφορήθηκε για το πρόβλημα, όταν ένας κατασκευαστής laptop συσκευών τους ενημέρωσε για αυτό το μυστηριώδες περιστατικό. Αρχικά, πίστεψαν ότι κάτι πρέπει να έπαιζε ρόλο με την αναπαραγωγή του video σε αυτά τα laptops.

Ωστόσο όμως, έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν ανακάλυψαν ότι το ίδιο συνέβαινε και σε laptops άλλου κατασκευαστή. Αυτή η ανακάλυψη οδήγησε τη Microsoft να διαπιστώσει ότι το πρόβλημα ήταν οι σκληροί δίσκοι των φορητών υπολογιστών και ότι είχαν μια φυσική συχνότητα συντονισμού, που ταίριαζε με κάποια από το τραγούδι. Κάτι τέτοιο, είχε ως αποτέλεσμα οι κινούμενοι δίσκοι του σκληρού να δονούνται, κάτι που οδηγούσε στο κρασάρισμα.

Το πρόβλημα τελικά λύθηκε με τη δημιουργία ενός custom φίλτρου στο σύστημα ήχου του laptop που αφαιρούσε τη συχνότητα κατά τη διάρκεια του playback. Το πρόβλημα είναι γνωστό σε πολλούς κύκλους του ΙΤ, ενώ ένα video του 2008 δείχνει πως απλά φωνάζοντας σε ένα data center, μπορεί να προκληθεί κατακόρυφη αύξηση του latency των σκληρών δίσκων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.