Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA παρατήρησε ένα μυστηριώδες κοσμικό αντικείμενο  το οποίο είναι μη ανιχνεύσιμο από το Hubble, αν και έχει εμφανιστεί σε παρατηρήσεις ορισμένων επίγειων τηλεσκοπίων στο παρελθόν.

james webb

Το εν λόγω αντικείμενο είναι ένας εξαιρετικά μακρινός γαλαξίας γνωστός ως AzTECC71. Πιστεύεται ότι χρονολογείται σχεδόν 1 δισεκατομμύριο χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, και οι αναλαμπές του συναρπάζουν τους αστρονόμους επειδή μας δίνει μια μικροσκοπική ματιά στις παλαιότερες δομές της εξέλιξης του σύμπαντός μας.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι η ανακάλυψη αυτή, ενισχύει τις θεωρίες ότι μαζικά αστρικά φυτώρια όπως ο AzTECC71 θα μπορούσαν να έχουν υπάρξει πολύ μεγαλύτερο διάστημα πιο πριν και ότι μπορεί να είναι πιο συνηθισμένα από ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα. Αν αυτό ισχύει, τότε οι επιστήμονες ίσως χρειαστεί να επανεξετάσουν εντελώς τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το πρώιμο σύμπαν.

Το γεγονός μάλιστα ότι είναι τόσο δύσκολο να εντοπιστεί θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει ένδειξη για τους αστρονόμους ότι υπάρχουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, άλλοι γαλαξίες εκεί έξω, που κρύβονται σε κοινή θέα και περιμένουν να τους ανακαλύψουμε.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.