Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb εντόπισε στο νεφέλωμα του Ωρίωνα άγνωστης ταυτότητας διαστημικά σώματα με μέγεθος παρόμοιο με αυτό του πλανήτη Δία, τα οποία κινούνται σε ζεύγη. Οι αστρονόμοι προσπαθούν να εντοπίσουν τι είδους κοσμικά αντικείμενα είναι ακριβώς, εξετάζοντας διάφορες θεωρίες.

νεφέλωμα

Η μια  πιθανότητα είναι αυτά τα αντικείμενα να αναπτύχθηκαν από περιοχές του νεφελώματος όπου η πυκνότητα του υλικού ήταν ανεπαρκής για να ολοκληρωθεί η δημιουργία ενός άστρου. Μια άλλη, ότι τα αντικείμενα δημιουργήθηκαν γύρω από αστέρια και στη συνέχεια εκτοξεύτηκαν στο Διάστημα μέσω αλληλεπιδράσεων.

Το Νεφέλωμα του Ωρίωνα είναι ένα από τα φωτεινότερα νεφελώματα, ορατό με γυμνό μάτι σε σκοτεινό ουρανό, απέχει 1350 έτη φωτός και υπολογίζεται ότι σχηματίστηκε πριν από περίπου 4.5 δισ. έτη. Αποτελεί τμήμα ενός πολύ μεγαλύτερου νεφελώματος.

Είναι από τα πιο μελετημένα και φωτογραφημένα, με τη μελέτη του να έχει αποκαλύψει πολλά μυστικά για τη διαδικασία σχηματισμού νέσω άστρων και πλανητών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.