Η κοινότητα του jailbreak πιάστηκε αδιάβαστη χθες όταν οι evad3rs, ένα hacker group λάνσαρε ένα untethered jailbreak για το iOS 7, τρεις μήνες μετά το release του. Με το jailbreak ουσιαστικά εκμεταλλευόμαστε μια τρύπα ασφαλείας του λειτουργικού για να αποκτήσουμε δικαιώματα administrator στην συσκευή μας. Το jailbreak είναι πλέον μια απλή διαδικασία όπου και ο μέσος χρήστης μπορεί να να την κάνει.

Παρακάτω παραθέτουμε έναν οδηγό πως να κάνατε με απλά βήματα jailbreak την συσκευή σας:

Βήμα 1ο

Γι’ αρχή σας προτείνουμε να κάνετε backup την συσκευή σας μέσω iTunes ή iCloud προτού κάνετε το οτιδήποτε. Έτσι αν κάτι πάει στραβά ή θέλετε να αφαιρέσετε το exploit να μπόρεσε να επαναφέρετε την συσκευή σας όπως ήταν.

How-to-jailbreak-iOS-7-step-4

Βήμα 2ο

Όταν τελειώσει το backup βεβαιωθείτε ότι η έκδοση του iOS που έχετε στην συσκευή σας γίνεται όντως jailbreak. Για να δείτε ποια έκδοση έχετε πηγαίνετε στα Settings> General>About>Version. Το συγκεκριμένο exploit δουλεύει σε iPhone, iPad και iPod από iOS 7.0 μέχρι 7.0.4.

How-to-jailbreak-iOS-7-step-1

Βήμα 3ο

Αν έχετε κάνει update το κινητό σας μέσω OTA (Over the Air) ο προγραμματιστής συνιστά να κάνετε ένα καθαρό update από το iTunes για να αποφύγετε τυχόν επιπλοκές.

How-to-jailbreak-iOS-7-step-5

Βήμα 4ο

Απενεργοποιήστε το passcode σας αν το έχετε ενεργοποιημένο καθώς προκαλεί προβλήματα. Για να το απενεργοποιήσετε πηγαίνετε στα Setting>General>Touch ID & Passcode> Turn Passcode Off.

How-to-jailbreak-iOS-7-step-2
Βήμα 5ο

Κατεβάστε το evasi0n 7 για Mac (Mac OSX 10.6 και πάνω) ή για Windows (από XP και πάνω). Με το που το εγκαταστήσετε, εξάγετε το εκτελέσιμο αρχείο από το φάκελο και το τρέχετε. Καθ’ όλη τη διαδικασία η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή και έχετε κάνει το backup σας. Το πρόγραμμα θα ανιχνεύσει αυτόματα την συσκευή αν υποστηρίζεται. Πατήστε το κουμπί που γράφει jailbreak. Κατά την διάρκεια που θα τρέχει η διαδικασία του JB μην πειράξετε καθόλου την συσκευή σας ή κάτι στο iTunes παρά μόνο όταν πετάξει κάποιο μήνυμα η ίδια η διαδικασία. Έτσι θα σας ζητηθεί να ξεκλειδώσετε την συσκευή σας και να πατήσετε πάνω στο εικονίδιο που λέει evasi0n 7 στην συσκευή σας. Η διαδικασία θα συνεχίσει και θα σας ξαναζητήσει κάποια στιγμή να ξαναξεκλειδώσετε την συσκευή.

How-to-jailbreak-iOS-7-step-3

Βήμα 6ο

Μόλις τελειώσει η διαδικασία τρέχτε το Cydia App. Μην πειράξετε την συσκευή καθώς προετοιμάζει το file system. Θα χρειαστεί λίγη ώρα κι όταν τελειώσει η συσκευή θα κάνει επανεκκίνηση. Well done!! Είστε κι επίσημα jailbroken.

How-to-jailbreak-iOS-7-step-6

Βήμα 7o

Το Cydia θα σας ζητήσει να κάνει upgrade για πρώτη φορά. Εμφανισιακά δεν έχει σχεδιαστεί για το iOS 7 αλλά περιμένουμε update με διορθώσεις και αναβάθμιση στο γραφικό. Σε περίπτωση που κολλήσει η συσκευή σας κατά το jailbreak μπορείτε να την κάνετε restore μέσω DFU mode.

Το techmaniacs.gr δεν φέρει καμιά ευθύνη σε περίπτωση brickaρισματος της συσκευής σας και η διαδικασία του jailbreak γίνεται καθαρά με δίκη σας ευθύνη. Τέλος το jailbreak αφαιρεί την εγγύηση της iDevice σας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να κάνω μια ερώτηση εγώ έχω περασμένο το IOS 7.1 beta 2 σε iPhone 5 για να κάνω jailbreake θα πρέπει να κάνω downgrade στο IOS 7.0.4 το θέμα είναι οτι τα αντίγραφα ασφαλείας του iCloud που δημιουργήθηκαν στο IOS 7.1 δεν είναι συμβατά με το IOS 7.0.4 οπότε πως θα γίνει να μπορέσω να τα επαναφέρω….???Αν δημιουργήσω αντίγραφο ασφαλείας μέσω iTunes θα μπορέσω να τα επαναφέρω χωρίς κάποιο πρόβλημα….???

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.