Η Ισραηλινή Άμυνας (IDF) ισχυρίζεται ότι εξουδετέρωσε μια “απόπειρα” κυβερνοεπίθεσης, ξεκινώντας αεροπορικές επιδρομές σε ένα κτίριο στη Λωρίδα της Γάζας από όπου θεωρητικά προερχόταν η επίθεση.

Όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter η IDF, το κτίριο στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο καταστρέφεται από τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν το αρχηγείο του military intelligence της Παλαιστινιακής Hamas, από όπου φέρεται να επιχειρούσε να διεισδύσει στον ισραηλινό κυβερνοχώρο.

Αποτιμήσαμε μια απόπειρα κυβερνητικής επίθεσης της Hamas κατά ισραηλινών στόχων. Μετά από την επιτυχημένη αμυντική μας λειτουργία στον κυβερνοχώρο, στοχεύσαμε ένα κτίριο όπου το military intelligence της Χαμάς λειτουργεί και το HamasCyberHQ.exe έχει πλέον εξαλειφθεί “, δήλωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας στο Twitter.

Σύμφωνα με τον Judas Ari Gross των Times του Israel, ο διοικητής του τμήματος κυβερνητικής ασφάλειας του IDF δήλωσε: «Ήμασταν ένα βήμα μπροστά τους συνέχεια» και «αυτή ήταν μια από τις πρώτες στιγμές που οι Ισραηλινοί στρατιώτες έπρεπε να μάχονται μια μάχη τον κυβερνοχώρο, ενώ ταυτόχρονα μαίνεται μια φυσική μάχη.

Ο διοικητής δεν αποκάλυψε το όνομα του Ισραηλινού στόχου της κυβερνοεπίθεσης, αλλά δήλωσε ότι η επιθετική συμπεριφορά της Χαμάς είχε ως στόχο να «βλάψει τον τρόπο ζωής των ισραηλινών πολιτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.