Η Xiaomi είναι γνωστή για την ανάπτυξη καλών flagship smartphones, και ακόμα καλύτερων budget τηλεφώνων, άσχετα με τις αγορές στις οποίες κυκλοφορούν. Όμως, δεν είναι καθόλου γνωστή για την έγκαιρη και έγκυρη διάθεση ενημερώσεων λογισμικού. Ωστόσο, ίσως αυτό αλλάξει με το νέο Redmi K60 Extreme Edition ή Ultra.

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο κινέζικο κοινωνικό δίκτυο Weibo, το τελευταίο smartphone που ανακοίνωσε υπό το sub-brand της, που πιθανώς θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως ως Xiaomi 13T Pro, θα λάβει πέντε χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας και τέσσερις βασικές εκδόσεις Android, ενώ θα είναι το πρώτο που θα πάρει το MIUI 15.

Οι εταιρείες έχουν καταλάβει ότι οι καταναλωτές δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδεύουν χρήματα για ελάχιστες αναβαθμίσεις hardware από γενιά σε γενιά. Γι’ αυτό, επενδύουν στις ενημερώσεις λογισμικού, ώστε να προσφέρουν στους καταναλωτές το δέλεαρ της αγοράς μιας συσκευής που θα λειτουργεί απρόσκοπτα για χρόνια, ενώ θα είναι ασφαλής και θα λαμβάνει, ενδεχομένως, νέα χαρακτηριστικά.

Δεν είναι πολλές οι εταιρείες που καταφέρνουν να κρατήσουν τις δεσμεύσεις τους ως προς τις ενημερώσεις ασφαλείας και τις αναβαθμίσεις σε βασικές εκδόσεις Android. Για την ακρίβεια, μόνο η Samsung και η Google έχουν καταφέρει να κρατήσουν ένα καλό πρόγραμμα. Το σίγουρο είναι πώς η Xiaomi δεν είναι μία εταιρεία που τα πάει καλά με το λογισμικό. Ποιος ξέρει, ίσως αυτό αλλάξει σύντομα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το πρόβλημα είναι οι ελάχιστες ενημερώσεις η ότι με την πρώτη ενημέρωση το κινητό δεν δουλεύει όπως πριν και αυτό συμβαίνει σε κάθε συσκευή, μπείτε στο marketplace του Facebook και πείτε μου πόσα καινούργια xiaomi πωλούνται πολύ απλά γιατί όλοι έκαναν την ενημέρωση που τους έβγαλε, είτε θα κολλάει το κινητό είτε η απόδοση της μπαταρίας δεν είναι ίδια και όλοι τρέχουν άρον άρον να τα διώξουν, πραγματικά κρίμα για μια εταιρία που έφτιαξε το όνομα της να έχει ένα τόσο άχρηστο λογισμικό και γεμάτο bloatware.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.