Δυο οργανισμοί, οι FIDO Alliance και World Wide Web Consortium (W3C) θέλουν να κάνουν την χρήση των passwords στο διαδίκτυο παρελθόν. Σε μια κοινή τους δήλωση, πριν από λίγες ώρες, προέβησαν στην επίσημη ανακοίνωση ενός νέου web authentication standard, του WebAuthn, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία ταυτοποίησης και USB tokens, όπως το YubiKey.

Αν και ορισμένες online υπηρεσίες ήδη υποστηρίζουν τα logins με αυτές τις μεθόδους, το WebAuthn θα δώσει στα προγράμματα περιήγησης, ένα κοινό open standard. Αυτό, θα μπορούσε να δώσει στα websites τη δυνατότητα αξιοποίησης πραγμάτων, όπως σαρωτές αποτυπωμάτων και κάμερες, στη θέση ή επιπροσθέτως του password σου για την είσοδο στις ιστοσελίδες.

Το WebAuthn είναι ήδη διαθέσιμο στην τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση του Firefox, ενώ Google και Microsoft εργάζονται για να το ενσωματώσουν στον Chrome και στον Edge.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.