Το Samsung Galaxy S20 Ultra αποτελούσε την πρώτη φορά που είδαμε μια κάμερα των 108MP σε flagship συσκευή. Δυστυχώς, γρήγορα μετά την κυκλοφορία του S20 Ultra, ήρθαν στην επιφάνεια τα σημαντικά προβλήματα με το autofocus.

Isocell Bright HM3

Ευτυχώς στο Galaxy S21 Ultra, η συσκευή εξοπλίζεται  με τον 108MP Isocell Bright HM3 sensor και στόχος του είναι να διορθώσει τα αδύναμα σημεία του αρχικού αισθητήρα. Η Samsung Semiconductor επιβεβαίωσε στο androidauthority ότι ο αισθητήρας διαθέτει ένα νέο Super PD Autofocus Plus feature για ένα πιο επακριβές autofocus.

Με λίγα λόγια, όπως επιβεβαιώνει η Samsung θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση των φωτογραφιών όπου περιλαμβάνουν γρήγορα κινούμενα αντικείμενα και φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν αυτό θα βελτιώσει και τις autofocus επιδόσεις των close up shots, καθώς και σε αυτά τα σενάρια υπήρχε έντονο πρόβλημα στο S20 Ultra.

Η δεύτερη μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με τον αισθητήρα του S2o Ultra, είναι η τεχνολογία Smart ISO Pro. Όπως και με τους προηγούμενους αισθητήρες, το feature αυτό προσφέρει real time HDR λαμβάνοντας frames υψηλού και χαμηλού ISO και στη συνέχεια τα συνδυάζει. Επιπλέον υπόσχεται 12bit φωτογραφίες, καθώς και 50% βελτίωση στην ευαισθησία στο φως, κάτι που θα οδηγήσει στη λήψη καλύτερων φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ο ολοκαίνουργιος  Isocell Bright HM3 της Samsung έχει πολλά κοινά με τον HM1 και κάτι τέτοιο σημαίνει 1/1.33-inch sensor size και 0.8 micron pixels. Επιπλέον, έχουμε nona-binning τεχνολογία, που συνδυάζει 9 γειτονικά pixels σε ένα και προσφέροντας φωτογραφίες αντίστοιχες με μια 12MP 2.4 micron camera. Τέλος υπόσχεται,  “seamless” transitions μεταξύ 12MP και 108MP modes.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.