Η Samsung συνεργάζεται με την AMD για την ανάπτυξη GPU για κινητά για τους επεξεργαστές Exynos, τα τελευταία τρία χρόνια. Ο πρώτος καρπός αυτής της συνεργασίας ήταν ο Exynos 2200, με την GPU Xclipse που χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική RDNA 2 της AMD. Αυτό το SoC το είδαμε στα Galaxy S22.

Τον Απρίλιο του 2023, η Samsung και η AMD ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να φέρουν γραφικά υψηλής ποιότητας σε περισσότερα smartphones. Ωστόσο, μια νέα φήμη υποδηλώνει ότι η Samsung μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα τερματισμού της συνεργασίας της με την AMD.

Σύμφωνα με τη φήμη, η ομάδα System LSI της Samsun εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει τις δικές της εσωτερικές GPU για κινητά αντί να συνεχίσει να βασίζεται στην AMD. Αυτό θα επέτρεπε στη Samsung να έχει τον πλήρη έλεγχο του σχεδιασμού των επεξεργαστών γραφικών της, οι οποίοι αποτελούν κρίσιμα εξαρτήματα για mobile παιχνίδια και άλλες εφαρμογές.

Εάν η διαρροή είναι αληθινή, αυτό σημαίνει ότι οι μελλοντικοί επεξεργαστές Exynos θα μπορούσαν να διαθέτουν μια GPU της Samsung αντί για GPU με αρχιτεκτονική της AMD. Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά GPU για κινητά, καθώς η AMD κερδίζει διαρκώς μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, τα τελευταία χρόνια.

Η Samsung αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενης γενιάς επεξεργαστή Exynos 2400 το 2024. Σύμφωνα με διαρροές, ο Exynos 2400 θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μια βελτιωμένη GPU by AMD. Ωστόσο, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για τη συνεργασία Samsung-AMD παραμένουν αβέβαιες.

Η Samsung δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις φήμες σχετικά με τα σχέδιά της να τερματίσει τη συνεργασία της με την AMD. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η Samsung επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από τρίτους προμηθευτές και να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στην αλυσίδα εφοδιασμού της.

[Αποκλειστικό] Αυτό είναι το Samsung Galaxy S24 Ultra και τα χαρακτηριστικά του

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.