Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 11 που έχει σχεδιαστεί για να τρέχει σε φορητούς υπολογιστές χαμηλού κόστους. Τα Windows 11 SE είναι ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές και σχολεία.

Τα 11 SE είναι μια ελαφρύτερη έκδοση του κανονικού λειτουργικού συστήματος και στοχεύει μαθητικό κοινό. Οι φορητοί υπολογιστές που χρησιμοποιούν αυτή τη νέα έκδοση του OS θα είναι κατασκευασμένοι από εταιρείες όπως η Dell, η HP, η Acer, η ASUS, και άλλες.

Η Microsoft προσπαθεί να επικεντρωθεί στην απλότητα και αναφέρει ότι πρόκειται για μια βελτιστοποιημένη έκδοση που μπορεί να τρέξει σε πιο αργό ή χαμηλό κόστος hardware. Αυτή η έκδοση δεν έχει το Microsoft Store για την εγκατάσταση εφαρμογών, αλλά οι εφαρμογές Win32 και Universal μπορούν να περαστούν στη συσκευή.

Windows 11 SE

Οι διαχειριστές έχουν τον αποκλειστικό έλεγχο των εφαρμογών που εγκαθίστανται και εκτελούνται σε φορητούς υπολογιστές με Windows 11 SE μέσω του Microsoft Intune for Education. Η εταιρεία έχει αφαιρέσει πολλές δυνατότητες που διαθέτουν τα κανονικά Windows 11 για να δημιουργήσει μια πιο βελτιωμένη και χωρίς περισπασμούς εμπειρία.

Ο Aaron Woodman, Γενικός Διευθυντής των Windows, λέει ότι αυτό τα 11 SE επικεντρώνονται περισσότερο στην επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος: “Πώς μπορεί η Microsoft να δημιουργήσει την ιδανική εμπειρία λειτουργικού συστήματος για μαθητές και καθηγητές;”

Με αυτή τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος, η Microsoft ανταγωνίζεται άμεσα το Chrome OS που τρέχουν τα Chromebook που έχουν υιοθετηθεί από πολλά σχολεία και προσφέρονται στους μαθητές σχεδόν κάθε βαθμίδας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.