Η εταιρεία IRIENCE, η οποία έχει εξειδίκευση στις βιομετρικές λύσεις ασχολείται με την ανάπτυξη ενός μικροσκοπικού αισθητήρα ο οποίος θα σκανάρει την ίριδα του ματιού. Σκοπός είναι αυτός ο μικροσκοπικός σαρωτής να τοποθετηθεί στο νέο LG G5 το 2016.

Πιο συγκεκριμένα, η τεχνολογία αναγνώρισης ίριδας επιτρέπει σε συσκευές να αναγνωρίζουν τον χρήστη σκανάροντας την ίριδα του ματιού του. Με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, θα μπορούμε πλέον να κάνουμε λόγο για βιομετρική ασφάλεια.

Στόχος της IRIENCE είναι να μειωθεί η απόσταση που απαιτείται για να γίνει αναγνώριση της ίριδας, μεταξύ 30 και 50 cm το οποίο αν επιτευχθεί θα διευκολύνει την αναγνώριση χωρίς να απαιτείται συγκεκριμένη θέση του προσώπου απέναντι από το τηλέφωνο.  Όσο ο εξουσιοδοτημένος χρήστης κοιτά τη συσκευή το κινητό θα παραμένει ξεκλείδωτο ενώ αν το κρατήσει κάποιος άλλος, θα κλειδώνει αυτόματα.

iris-scanner

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η τεχνολογία αναγνώρισης ίριδας είναι πολύ πιο ασφαλής από την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιείται σήμερα στα κινητά.

Είναι αρκετό  αυτό το ιδιαιτέρως καινοτόμο χαρακτηριστικό να δώσει επιπλέον ώθηση στην ναυαρχίδα της LG και να ξεχωρίσει αισθητά από τον ανταγωνισμό ή πρόκειται απλά να αποτελέσει ένα επιπλέον highlight της συσκευής;

Θα το μάθουμε στις αρχές του 2016.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.